Halløjsa ...

BlueBerry Dream – BIG TIME !!!

skaermbillede-2017-05-08-kl-10-44-51
Blåbær er og blir noget af det mest lækre i min verden.
En lille hurtig hapser på morgen maden eller lige en håndfuld på vej ud af døren – LOVELY !

Men er det noget jeg er helt tosset pjattet med, så det dælme i en kage !
Hapsen Snapsen det skønt.

Jeg har forsøgt mig på lidt forskellige metoder at lave den på- Og NU er jeg endelig tilfreds og HAPPY og så skal det sørme også dele med jer. !

Det tager små 25 min at bixe den sammen og så skal den have 35-40 min i ovnen, så hurtigt kan det gøres 🙂 Skønt ik?
Så hop i forkælet med det samme eller print den ud, så du har den til en anden god gang.

Let`s go

skaermbillede-2017-05-08-kl-09-49-11

BLUEBERRY DREAM ✌️

Forbedr.tid: 25 min Bagetid : 35-40 min

Ingredienser:

130 gr. Blødt smør
110 gr Sukker ( alm. eller rør ) – op til dig
4 spsk sukker – ekstra i seperat skål.
1 kvivspist salt
2 tsk vanilje sukker / eller vanilje extract
2 æg
200 gr mel
1 1/2 tsk bagepulver
1 dl. mælk ( du kan også bruge fløde, så blir den rigtig mumse mumse )
250 gr Blåbær ( Friske eller frys ) Hvis du bruger Frys, så tag dem op så de er optøet – vigtigt !

Ekstra:

2 spsk Mel – til at vende blåbær i
3 spsk Flormelis til pynt
Hvidchokolade til pynt
1 håndfuld blåbær til pynt ( gerne friske )

TIP:

Jeg vejer gerne alle mine ingredienser af på forhånd, så det nemt og overskueligt at bixe det sammen.!
Smør og æg skal have stuetemperatur, så til dem ud på køkkenbordet i små 20 min inden start.
Æggene deles i hvider og blomme.

Vi mixer sammen således:

Start med at tænde for ovnen – 180 grader varmluft

Smør og sukker piske luftigt sammen med håndmixer eller røremaskine – Gerne små 3-5 min.
Derefter tilsættes vaniljesukkeret/vanilje extract og pisk 1 min ekstra.

De 2 æggeblommer kommes i smør/sukker massen 1 af gangen og piskes på lav hastighed til de er mixet godt ind.

Mel, salt og bagepulver sigtes i `æggesnapsen` og vendes stille og roligt med en dej skraber.

TIPS. Sigt altid dine tør ingredienser i dejen, på den måde undgår du klumper og vigtigst af alt
– bagepulveret fordeler sig i hele dejen.

Når massen har samlet sig, hælder du mælken( fløden ) i massen og vender ligeledes stille og roligt. Vi skulle gerne holde på luftet, vi har pisket i æggesnapsen.
Når dejen har samlet sig stilles skålen til side.

Nu skal vi så laves vores `æggehvider-dej` – marengs

Æggehviderne piskes stive i en ren skål – der tilsættes 4 spsk sukker ned i massen stille og roligt, mens der piskes.
Massen skal piskes så der kan trækkes toppe.

Marengs vendes MEGET forsigtigt i den først dej, vi stillede til side.

Nu til de blå banditter – Blåbær

For at forhindre at alle dine blåbær synker til bunds i dejen, når den bages – det vil de nemmerlig rigtig gerne – vendes de i 2 spsk mel som vi har vejet af. Og når vi nu snakker vendes, så betyder det altså ikke, at de kun lige skal kysse melet
– Nej de skal grundigt vendes så de er coatet godt ind.

Alle de mel-vendt blåbær, hældes nu i dejen og det gøres forsigtig, så vi stadig passer på luften i dejen.

Formen jeg bruger er en 20 cm tin form, men du kan sagtens bruge en spring form eller hvad du nu har i gemmerne. Vigtig er dog at du få smurt den med smør, så kagen er nem at få ud.
Min form har iKKE løs bund, så derfor ligger jeg et stykke bagepapir i bunden, som jeg har klippet til, så det passer.
Du kan sagtens beklæde din form med bagepapir, og derved vil din kage få et mere rustik look.

Dejen vendes nu ned i formen – spred den gerne lidt ud så den for en så plan overplade som muligt.

Ind i ovnen med banditten og sæt uret til 30 min – ! Og når jeg nu skriver 30 min, så det fordi at alle ovne er forskellige og jeg vil heller have du få tjekket en gang for meget, end en gang for lidt. Så når de 30 min er gået, tjekker du lige med en strikkepind / grill spyd eller hvad du lige har- Er der stadig dej på pinden, når du hiver den op, så skal kagen have lidt mere.
Kagen er først færdig når der intet er på pinden.

Når kagen er færdig tages den ud af ovnen og den skal blive i formen til kagen er HELT kold !!
Ja ventetiden er min værste fjende – jeg syntes det skide svært at vente, men det blir altså pænest at gøre det.

Når kagen så er helt kold – tages den ud af formen og stilles på det fad, som du gerne vil servere den på.

Flormelis drysses over kagen, så den dækker et fint lag.
Pynt kagen med hakket hvidchokolade- jeg laver gerne spåner for et mere elegant udtryk.

Læg dine sidste blåbær på og hapse så til af den kage.!!!

Kagen kan holde sig frisk i et par dage

Jeg lover at jeg næste gang tager en masse billeder undervejs så i kan følge med.
Men indtil da, så kan i se mit færdige resultat.

GO fornøjelse til jer

skaermbillede-2017-05-08-kl-10-44-51

skaermbillede-2017-05-08-kl-10-44-58

skaermbillede-2017-05-08-kl-10-45-06

Ingen kommentar endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Send mig en kommentar lige her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Halløjsa ...