BlueBerry Dream - BIG TIME !!!

Old School Citronmåne 🍋

18471966_10155314532277855_749437116_o

Er der noget bedre end den klassiske CITRONMÅNE ? Altså hvis man tænker den fra tanken, så JA TAK
Den findes i langt bedre versioner. Ikke fordi den ikke fungerer, for det gør det altså, meeeen så det efter en bytur eller i den dur.
Nej jeg er mest til min egen.
Og den opskrift skal blive VORES nu, jeg vil nemmerlig give den til jer, så i kan forkæle jeres ganer med den.

Når man nu bager en citronmåne, så gir det mest mening for mig, hvis man bruger gode kvalitets citroner.
Det er den ingrediens som bærer kagen.🍋 Så den må gerne få lidt ekstra på den konto.

Når jeg handler frugt og grønt, så er det ofte i torvehallernes frugt og grønt.
Jeg brænder fuldstændigt for det sted. Der er intet bedre end at se hvordan de udvælger gode kvalitets fruger og grønsager til os forbruger.
Torvehallernes frugt og grønt ligger ude i mellem de 2 haller – jeg anbefaler virkelig at i besøger stedet.
I for den bedste kundeservice i kunne tænke jer og ikke minst et fantastisk smil fra de søde medarbejder.

Let`s get Lemon crazy 🍋

Forberedelsetid: 20 min Bagetid: 40 min Ovn: varmluft 175 gr.

Ingredienser:

Selve dejen :

140 gr Revet Marcipan ( groft revet på rivejern)
210 gr Sukker
210 gr Blødt smør
130 gr Mel
60 gr Majstivelse
3 stk Bagepulver
6 æg ( alm str.)
3 tsk vaniljepulver el. 3 tsk vanilje ekstrakt
2 Økokologisk Citroner ( Vi skal bruge Både `citronensskal og saften)

Pynt:

200 gr. flormelis
Citron saft

Start med at tænd for ovnen – 175 gr. Varmluft

Jeg starter som altid med at veje alle mine ingredienser af på forhånd.
Det gir et godt overblik og gør det hele en del nemmer.

TIPS: Alle ingredienser skal have samme temperatur- Så når alt er vejet af, lad det gerne hvile i små 20 min.

Smør, sukker og marcipan røres sammen i røremaskine eller med håndbixer med dej-kroge.
Derefter tilsættes vanjliesukker/vanilje ekstrakt til en ensartet masse.

Tilsæt nu citronskal` fra de 2 citroner og derefter tilsættes saft derfra også.

Pisk nu dine æg i dejen, så du igen opnår et ensartet look.

Mel, Majstivelse og bagepulver sigtes nu i dejen og vendes forsigtigt i.

TIPS: Sigt altid – ALTID dine tør-ingredienser, på den måde opnår et langt bedre dej, samt du undgår klumper af mel og bagepulver.

Formen jeg bruger er en 20 cm tin form – uden løs bund.
Det betyder at jeg er nød til at ligge et stykke bagepapir i bunden, tilpasset, så den kun dækker bunden.
Eller er det ikke mulig for mig at få kagen ud.
Du kan bruge lige præcis de forme du ønsker.
For et mere rustik look, kan du beklæde hele formen med bagpapir.

Jeg kan godt lide det `stramme`look, så jeg vælger at smøre mine kanter op med smør og sukker. – Se billede.

Dejen hældes nu i formen og sættes i ovnen i 30 min. Jeg skriver 30 min for jeg vil heller have du tjekker den engang for meget end engang for lidt.
Du kan tjekke om kagen er færdig ved at stikke en stikkepind eller et grillspyd i kagen. Der der stadig kage dej på pinden, skal den have lidt længere.

Kagen afkøles helt ned og derefter laves glasuren og kagen pyntes som du ønsker.
Som du kan se har jeg brugt Stedmoder blomster fra haven, revet citronskal samt hakket usaltet pistacienødder.

BON APPETIT 🍋

Hov forresten vidste du at citroner er spækket med – C-vitamin og andre gode egenskaber.
Så man fristet jo til at sige at denne kage faktisk er SUND.😂

Start altid med at veje alle dine ingredienser af - så du klar parat

Start altid med at veje alle dine ingredienser af – så du klar parat

Jeg benytter kitchenAid røremaskine og den er INTET mindre en fantastisk !

Jeg benytter kitchenAid røremaskine og den er INTET mindre en fantastisk !

Gode økologiske citroner

Gode økologiske citroner

Jeg bruger 20 cm tin form- beklædt med smør og sukker, samt bagepapir i bunden.

Jeg bruger 20 cm tin form- beklædt med smør og sukker, samt bagepapir i bunden.

Klar til bagning i ovnen

Klar til bagning i ovnen

Færdig bagt kage - Nu skal den blot køles ned !

Færdig bagt kage – Nu skal den blot køles ned !

Pynten til min kage !

Pynten til min kage !

Glasur til kagen

Glasur til kagen

Bummelum - færdig . HAPSEN

Bummelum – færdig . HAPSEN

Så blød og saftig !

Så blød og saftig !

nyheader

Ingen kommentar endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Send mig en kommentar lige her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

BlueBerry Dream - BIG TIME !!!