Pavlova 🍓
Åhh hvilken lækkerhed 🍓
Pavlova er det som jeg altid har kendt som `Fuglereder`, som man kunne købe ( Måske kan man stadig ?)
i de forskellige supermarkeder.
Men i guder det er nemt og lave selv, så nu det forbudt at købe de færdige produkter ! ok?
Pavlova er en marengs kage med creme, toppet med masse lækre frugter og bær.
Der findes en masse opskrifter med forskellige former for crem fx. alm piske flødeskum, vanilje creme eller som jeg har lavet her i min opskrift en Creme Chantilly.
Jeg er faktisk ikke den store tilhænger af den helt almindelig piske flødeskum.
Ja – det vil næsten forbudt at sige højt, men jeg syntes det kedeligt – Skyd mig ikke vel ?
Derfor har jeg også valgt Creme Chantilly, som i bund og grund er en pisket flødeskum men med vanilje og flormelis.
Sukkeret og vaniljen har en evne til at trække mere smag ud af fløden og det kan vi jo godt skrive under på alle sammen at det er ren guf !
Jeg tror du vil blive overrasket over hvor nemt og enkelt det i virkeligheden er.
Du kan lyn hurtigt lave en kage som ligner en million.
Der mulighed for at lave en masse portion anrettet pavlova`er eller blot en stor.
I denne opskrift er der til 1 stor eller 6 små pavlova´er
Ingredienser:
Marengsbunden
135 g Æggehvider
230 g alm sukker
1/4 tsk Salt
1 Spsk Majstivelse
1 tsk Æbleeddike
Creme Chantilly
4 dl. fløde
4 spsk flormelis
2 tsk vanilje sukker / vanilje bean paste
Frisk bær
4 gode håndefulde bær og frugter ( frit valg )
( Jeg har valgt – Jordbær, Blåbær og Hindbær)
Stedmoderblomster
Tænd for ovnen på 100 gr- Varmluft
Pisk dine æggehvider til det skummer let – på lav styrke.
Tilsæt salt, majstivelse og pisk i 30 sek stadig på lav styrke.
Pisk nu æggehvider på højest styrke, men du putter sukker’en i lidt af gangen.
Pisk indtil du har en blank og sej marengs.
Først her tilsidst vender du din æbleddike i massen.
Æbleeddiken og Majstivelsen er med til at give midten på kagen en sej konsistens, som er så LÆKKER !
Form nu din marengs på en bageplade.
Det vigtig du laver en fordybning i selve kagen, da vi gerne vil have at cremen blir på kagen.
Formen på kagen er et helt op til dig.
Jeg har valgt den runde model.
Din marengs skal nu bages i ovnen i 60 min .
Når kagen er afkølet helt , skæres den forsigtigt at bagepapiret – Det kan godt drille lidt, så jeg det jeg gør, det er at skære den fri med lang kniv og skubber den over på mit serveringsfad.
Pisk nu din fløde, flormelis og vanilje til en let flødeskum – endelig ikke for meget. !
Chantilly Cremen smøres på kagen , som du kan se på billedet her.
Pynt Pavlova med alle de frugter og bær, du har valgt.
Også det ellers bare om at serverer kagen til dig selv, din familie og dine gæster.
Nøj det ser lækkert ud – har faktisk aldrig prøvet at lave en pavlova, men det må da snart prøves. Kan kagen stå med cremen et par timer, eller skal cremen først på ved servering? Kh Pia