Oreos Cupcakes

Pavlova 🍓

18618265_10155346251687855_1327696512_o

Åhh hvilken lækkerhed 🍓

Pavlova er det som jeg altid har kendt som `Fuglereder`, som man kunne købe ( Måske kan man stadig ?)
i de forskellige supermarkeder.

Men i guder det er nemt og lave selv, så nu det forbudt at købe de færdige produkter ! ok?

Pavlova er en marengs kage med creme, toppet med masse lækre frugter og bær.
Der findes en masse opskrifter med forskellige former for crem fx. alm piske flødeskum, vanilje creme eller som jeg har lavet her i min opskrift en Creme Chantilly.
Jeg er faktisk ikke den store tilhænger af den helt almindelig piske flødeskum.
Ja – det vil næsten forbudt at sige højt, men jeg syntes det kedeligt – Skyd mig ikke vel ?
Derfor har jeg også valgt Creme Chantilly, som i bund og grund er en pisket flødeskum men med vanilje og flormelis.
Sukkeret og vaniljen har en evne til at trække mere smag ud af fløden og det kan vi jo godt skrive under på alle sammen at det er ren guf !

Jeg tror du vil blive overrasket over hvor nemt og enkelt det i virkeligheden er.
Du kan lyn hurtigt lave en kage som ligner en million.

Der mulighed for at lave en masse portion anrettet pavlova`er eller blot en stor.
I denne opskrift er der til 1 stor eller 6 små pavlova´er

Ingredienser:

Marengsbunden

135 g Æggehvider
230 g alm sukker
1/4 tsk Salt
1 Spsk Majstivelse
1 tsk Æbleeddike

Creme Chantilly

4 dl. fløde
4 spsk flormelis
2 tsk vanilje sukker / vanilje bean paste

Frisk bær

4 gode håndefulde bær og frugter ( frit valg )
( Jeg har valgt – Jordbær, Blåbær og Hindbær)
Stedmoderblomster

Tænd for ovnen på 100 gr- Varmluft

Pisk dine æggehvider til det skummer let – på lav styrke.
Tilsæt salt, majstivelse og pisk i 30 sek stadig på lav styrke.

Pisk nu æggehvider på højest styrke, men du putter sukker’en i lidt af gangen.
Pisk indtil du har en blank og sej marengs.
Først her tilsidst vender du din æbleddike i massen.

Æbleeddiken og Majstivelsen er med til at give midten på kagen en sej konsistens, som er så LÆKKER !

Form nu din marengs på en bageplade.
Det vigtig du laver en fordybning i selve kagen, da vi gerne vil have at cremen blir på kagen.
Formen på kagen er et helt op til dig.
Jeg har valgt den runde model.

18597063_10155346253907855_110840688_o

Din marengs skal nu bages i ovnen i 60 min .

Når kagen er afkølet helt , skæres den forsigtigt at bagepapiret – Det kan godt drille lidt, så jeg det jeg gør, det er at skære den fri med lang kniv og skubber den over på mit serveringsfad.

Pisk nu din fløde, flormelis og vanilje til en let flødeskum – endelig ikke for meget. !

Chantilly Cremen smøres på kagen , som du kan se på billedet her.

18641708_10155346253362855_680776910_o

Pynt Pavlova med alle de frugter og bær, du har valgt.
Også det ellers bare om at serverer kagen til dig selv, din familie og dine gæster.

18596570_10155346251777855_1463756540_o

18618265_10155346251687855_1327696512_o

18641407_10155346252242855_1844390623_o

2 kommentarer

  • Pia

    Nøj det ser lækkert ud – har faktisk aldrig prøvet at lave en pavlova, men det må da snart prøves. Kan kagen stå med cremen et par timer, eller skal cremen først på ved servering? Kh Pia

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • crumbsbytanja

      Hej Pia 🙂
      Så det bare om at komme igang 🙂 hehehe
      Den er så nem og så SKØØØØN !
      Håber du kan bruge opskriften.
      Jeg vil klar anbefalde at du kommer cremen på lige inden servering. Så er den aller bedst 🙂
      Lad mig endelig høre hvor da det det gik 🙂
      Tanja

      Siden  ·  Svar på kommentar

Send mig en kommentar lige her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Oreos Cupcakes