Iskugler 🌸

Citronmousse m. Crumble 🍋

18815938_10155383930687855_1645581564_n

Citronmoussen er og blir en old-dings desseret, hvis man spørg mig?
Hvad syntes i ?

Altså der intet i vejen med old-dings dresseret- tværdigmod 🙏
Hold nu fast, de kunne lave gode søde sager, de ældre damer 😘

Der intet bedre for mig end at finde gamle kogebøger, sidde og gnaske dem igennem og læse alle deres små notater de har lavet.

DET GULD VÆRD !

Når man tilbage til citron moussen 🍋

Jeg har lovet jer at dele denne super skønne opskrift, som nybegynder SAGTENS kan hoppe med på.

Jeg har lavet den traditionelle mousse, men toppen dem med lækker hyldeblomst/citron gele og knasende crumble.

Let`s make some old fashion citron fætter 🍋

Ingredienser :

Citronmousse

2 Økologiske citroner ( her skal vi bruge både skal og saft)
2 Æg store
60 gr Sukker ( gerne lyst rørsukker)
2 dl. Piskefløde
3 husblas
1 stk vaniljestang eller 1 tsk vanilje bean paste

Crumble

30 g. Smør
30 g. Hvargryn
30 g. Mel
30 g. Brun farin

Hyldeblomst/citron gele

1 dl. koncenteret hyldeblomst saft
1 dl. Vand
1 tsk citron saft
1 blad husblas
Gul frugt farve

Vi går straks i gang med citronmoussen for den skal vi have på køl, så den kan sætte sig 🍋

Husblas ligges i koldvand i 20 min.
Del derefter dine æg i hvide og blommer.
Pisk dine æggeblommer, sukker og vanilje til en lys og luftig æggemasse.
Riv citronen skal af dine citroner og pres saften fra. Både skal og saft lunes i gryden ved svag varme.
Vrid din husblas for vand og put den i den lune citron saft.
Lad citron saften køle af et par minutter inden det vendes ved i æggemassen.
Pisk nu en let flødeskum af din piskefløde – husk det skal være let !
Den skal kun lige trække spor i fløden…
Flødeskummet vendes nu forsigtigt i æggemassen med en dejskaber- Den skal ikke have fuld spade her, stille og roligt så vi bevarer luften i æggemassen og fløden.
Æggehviderne piskes stive ( ikke knoldet !) og dette vendes ligeldes i ægge/fløde moussen.
Fyld dine glas eller skåle med citronmoussen og sæt den på køl til den har sat sig helt.
Jeg personligt bruge en engang sprøjtepose så moussen blir placeret pænt i glassene.
De skal stå på køl i 2-3 timer.

Crumble kan vi sagtens lave imens moussen står på køl.
Du blander alle dine ingredienser til crumblen og spreder dem godt ud på et stykke bagepapir og bager det ved 150 gr/ 15 min i varmluft ovn.
Du kan med fordel lige løsne crumblen lidt hvis det sidder sammen, når det er afkølet.

Hyldeblomst/ Citron gele- den starter vi på ca 30 min inden tiden render ud for moussen køletid.
Husblasen ligges i kold vand i ca 10 min.
Du tager din hyldeblomst saft, vand og citron og luner i en gryde.
Derfter tager du din opblødte husblas og vender heri.
IKKE noget med at piske eller skabe en masse luftbobler. Vi vil have den så `klar` i lokket så muligt.
Gel`en køles helt ved ved stuetempratur.
Den må aldrig være varm, når vi ligger det på citron moussen, for så vil vi smelte den og så løber gelè ned i moussen og lavet noget grimt juks.
Så den skal være stuetempratur uden at være is kold, for så sætte husblasen sig.
Lidt gul frugt farve tilsættes efter ønsket mængde.

Hæld nu forsigtig gelèn ned over moussen og stil den endnu engang på køl et 1 times tid.
Derefter skal crumble på og du kan pyntes med blomster eller hvad du kunne ønske dig.
Jeg har brug stedmoderblomster, som jeg har i min have.

Go fornøjelse

18834437_10155383930637855_1556074775_n

18816570_10155383930647855_1165478831_n

Ingen kommentar endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Send mig en kommentar lige her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Iskugler 🌸