Lemon dots cakes 🍋
Er du klar til verdens hurtigeste og nemmeste lille kaffe kage ?
Mine lemon dots cakes kan laves på 20 min fra start til slut
Herligt ik?
Du vil med garanti have alle ingredienserne i skabet, dog måske ikke blå birkes første gang du laver dem, men når du først har dem i huset, så jeg helt sikker på du, uden det store indkøb, lige kan bixe dem sammen.
Ingredienser ( 6 kager )
2 æg
1 øko. citron ( skal af den hele)
2 spsk. saft af citronen
100 g. sukker
1 tsk vanilje sukker eller 1 tsk vanilje paste ( kan fåes i superbrugsen fra dr.oetker)
110 g. mel
100 g. smør ( smeltet)
1/2 tsk bagepulver
15 gr blå birkes
1. spsk fløde
3 spsk. flormelis
Du pisker dine æg, sukker og vanilje sukker sammen til en lys og luftig masse.
Pisk gerne 5 min på elpisker eller på røremaskine.
TIPS – Når mængden ikke er så stor, så får man det bedste resultat med elpisker !
Derefter tilsættes din revet citronskal, citronsaften og fløden som vendes forsigtigt i æggemassen.
Det vigtigt det er forsigtigt, idet vi gerne vil bevarer så meget af luften som muligt.
Mel, bagepulver og dine blå birkes vendes ligeledes forsigtigt i massen.
Til sidst tilsættes den smeltet smør også er dejen faktisk færdig.
Smør dine forme godt med smeltet smør, så dine kager kommer smukke ud af formen.
Dine kager bages i 190 gr varmluftovn i 10-12 min – Se godt efter hele tiden uden at åbne ovnlåget.
De skal blive let gyldnede i deres overflade.
Drys dine Lemon dots cakes med flormelis, så snart de helt afkølet.
De smager HIMMELSK ! som min søde kollega vil sige 😚
Og som du kan se på nederste billede, så er Fasters Lukas også vild med kagerne 🙏
Kagerne smager bedst lige efter de lavet, men kan opbevares i tætsluttende beholder til dagen efter.
Jeg har vedhæftet en masse billeder herunder, så du kan se processen undervejs.
WAUW en masse lækre opskrifter og især de kager med citron i skal prøves 🙂