Panna Cotta m. Jordbær 🍓
Panna Cotta er en af de kager jeg laver flest af, på bestillinger.
De super skønne og er nemme at opbevarer og ikke mindst de gode at lave på forhånd, så når man skal have gæster, så kan man bruge tid på nærvær og hygge. ❤️
De mega billige og kræver ikke det vilde udstyr eller tekniske evner.
Panna Cotta er en Italiensk dessert, som betyder `kogt fløde`.
Man kan godt sige at Panna Cotta er en slags budding, men uden på nogen måde at må forvandles med en tung dessert.
For det er den ikke !
Den er super lækker cremet, idet at jeg har brug lidt mindre husblas end ellers og valget af topping er uendeligligt ✌🏼
Her for du nogle af mine favorit topping kombinationer 👇🏻
Citron / Hyldeblomst 🍋
Hindbær curd
Fersken curd ( Smager som Frisko`s Solero is)
Hvid chokolade / Lakrids
Jordbær sovs
Brombær/Blåbær
Husk det kun fantasien der sætter grænser ✌🏼
Jeg vil i dette blog indlæg give jer grundopskriften på Panna cotta`en og så vil jeg give jer en opskrift på jordbær topping 🍓
Panna Cotta m. Jordbær 🍓
Ingredienser :
4 portioner/ 4 glas
Grundopskrift:
4 dl. Fløde
1 spsk. Vaniljepulver eller Vaniljepaste
50 g. Sukker
3 Husblas
Jordbær topping 🍓
250 gr Friske Jordbær
1 spsk Sukker ( eller efter behov)
2 tsk Revet citron skal
Husblas ligge i blød i kold vand.
Fløde, sukker og vanilje sukker varmes op i gryde, ved konstant omrøring.
Lige inden fløden begynder at koge, tages gryden af varmen.
Husblas vrides for vand og kommes i den varme fløde. Rør forsigtig rundt , vi vil helst ikke have for mange luft bobler.
Fløden hældes på en kande og stille til afkøling på køkkenbordet i 30 min.
Find nu dine glas frem som du ønsker at de skal serveres i.
Hæld fløden i glassene i passende ens mængder og sæt dem på køl i køleskabet til de har sat sig og klar til toppings.
Jeg gir gerne mine 3-4 timer !
Hak nu dine jordbær fint og blend dem med sukker og citron til en lækker sovs.
Jordbær sovsen stilles ligeledes på køl i køleskabet.
Fyld ens mængde af jordbær sovsen i glassene og pynt nu dine desserter som du ønsker.
Som du kan se, har jeg brugt stedmoder blomster, crumble og lidt hakket hvid chokolade.
Go fornøjelse 🍓
Ønsker i opskrifter på mine forskelige toppings, så send min en besked eller efterlad en kommentar herude 👇🏻
Knus og Kram
Tanja ☀️
Hej. Shit det ser lækkert ud. Det må afprøves her i efterårsferien. Hvordan laver du toppingen med citron og den med hindbær?