💜Blåbær Quenelle 💜
Små skønne mousse hapser, på knasende bund?
Lyder det ikke lækkert ?
Perfekte til kagetapas !
Tjek lige denne nemme opskrift ud på Blåbær Quenelle med lækker karamel i midten.
Bunden er lavet af knasende mørdej med rå lakrids.
Opskriften kræver en Quenelle silikoneform fra Silikomart – jeg vil tro du kan få den på en 100 lap på nettet. Se billede.
Opskriften er til 2 x 12 Quenelle !
Blåbær mousse
300 g blåbær
1 økologisk citron ( saft & skal)
100 g sukker
1 spsk vanije beanpaste / vanilje sukker
5 stk husblas
1 spsk vand
100 g creme fraiche
4 dl fløde
Lakridsmørdej
140 g hvedemel
65 g flormelis
70 g blødt smør
2 æggeblommer
2 spsk lakridspulver
Karamel:
1 Dåse Dulce karamel ( fåes i de fleste supermarkeder)
Pynt :
Blomster
Let`s bake 👩🏻🍳
Lakridsmørdej:
Mel, flormelis, lakrids & smør , nullers mellem fingerne til det du et look af `revet ost `
Tilsæt æggeblommerne og samle dejen – det kan virker umuligt, men det kommer til at samle sig.
Stil på køl i små 30 min.
Rul dejen ud til ca 0.3 cm tykkelse og udstik den ønsket form.
Jeg har lavet min egen lille pap skabelon ud af min silikoneform.
Bages ca. 5-7 min ved 170 grader.
Karamel:
Karamellen tages ud af dåsen og rører godt rundt.
Herefter kommes den i en sprøjtepose.
Blåbærmousse:
Udblød din husblas i kold vand.
Blåbær, citron skal & saft, sukker, vand og vanilje varmes op og koges i et par minutter, til sukkeret er helt opløst.
Mos gerne de varme blåbær, mens det koger, for at så meget smag ud af dine bær, som muligt.
Si dine moste blåbær fra og rør nu for din vredet husblas i blåbærsaften.
blåbærsaften stille nu til køl ( 5 min), til den er lille fingerer varm.
Det vigtigt den ikke er for varm, når den skal vendes i fløden, dog må den heller ikke være for kold, så husblasen har sat sig.
Så en god husk regel – Lille finger varm.
Pisk fløden let, den skal kun lige trække sport og lave lette toppe.
Vend blåbærsaften i cremefraiche af 2 omgange og vend piskefløden i blåbær/ cremefraiche, over 2 omgange.
Samling af Quenelle kagerne:
Fyld dine Quenelle forme halvt op med blåbærmousse, jeg vil anbefalde du bruger en sprøjtepose, det langt nemmer at styrer.
Læg 2 striber karamel, ned i moussen, og fyld nu resten af formen op med blåbærmoussen.
Den fyldte silikoneform kommes nu på frys – minst 3 timer – gerne natten over.
Tag nu Queneller`erne ud af formen og placerer den på din lakridsmørdej og pynt smukt med blomster eller hvad du har lyst til.
Læg dine små smukke kager lækkert op på en kageopsats eller et smukt fad.
Rigtig go fornøjelse 💜
Ingen kommentar endnu