🌱After Eight cake 🌱

💜Blåbær Quenelle 💜

29197184_10156250518942855_4499009144849694720_o

Små skønne mousse hapser, på knasende bund?
Lyder det ikke lækkert ?

Perfekte til kagetapas !

Tjek lige denne nemme opskrift ud på Blåbær Quenelle med lækker karamel i midten.
Bunden er lavet af knasende mørdej med rå lakrids.

Opskriften kræver en Quenelle silikoneform fra Silikomart – jeg vil tro du kan få den på en 100 lap på nettet. Se billede.
Opskriften er til 2 x 12 Quenelle !

Blåbær mousse

300 g blåbær
1 økologisk citron ( saft & skal)
100 g sukker
1 spsk vanije beanpaste / vanilje sukker
5 stk husblas
1 spsk vand
100 g creme fraiche
4 dl fløde

Lakridsmørdej

140 g hvedemel
65 g flormelis
70 g blødt smør
2 æggeblommer
2 spsk lakridspulver

Karamel:
1 Dåse Dulce karamel ( fåes i de fleste supermarkeder)

Pynt :
Blomster

Let`s bake 👩🏻‍🍳

Lakridsmørdej:

Mel, flormelis, lakrids & smør , nullers mellem fingerne til det du et look af `revet ost `
Tilsæt æggeblommerne og samle dejen – det kan virker umuligt, men det kommer til at samle sig.
Stil på køl i små 30 min.
Rul dejen ud til ca 0.3 cm tykkelse og udstik den ønsket form.
Jeg har lavet min egen lille pap skabelon ud af min silikoneform.
Bages ca. 5-7 min ved 170 grader.

Karamel:

Karamellen tages ud af dåsen og rører godt rundt.
Herefter kommes den i en sprøjtepose.

Blåbærmousse:

Udblød din husblas i kold vand.
Blåbær, citron skal & saft, sukker, vand og vanilje varmes op og koges i et par minutter, til sukkeret er helt opløst.
Mos gerne de varme blåbær, mens det koger, for at så meget smag ud af dine bær, som muligt.
Si dine moste blåbær fra og rør nu for din vredet husblas i blåbærsaften.
blåbærsaften stille nu til køl ( 5 min), til den er lille fingerer varm.
Det vigtigt den ikke er for varm, når den skal vendes i fløden, dog må den heller ikke være for kold, så husblasen har sat sig.
Så en god husk regel – Lille finger varm.
Pisk fløden let, den skal kun lige trække sport og lave lette toppe.
Vend blåbærsaften i cremefraiche af 2 omgange og vend piskefløden i blåbær/ cremefraiche, over 2 omgange.

Samling af Quenelle kagerne:

Fyld dine Quenelle forme halvt op med blåbærmousse, jeg vil anbefalde du bruger en sprøjtepose, det langt nemmer at styrer.
Læg 2 striber karamel, ned i moussen, og fyld nu resten af formen op med blåbærmoussen.
Den fyldte silikoneform kommes nu på frys – minst 3 timer – gerne natten over.

Tag nu Queneller`erne ud af formen og placerer den på din lakridsmørdej og pynt smukt med blomster eller hvad du har lyst til.

Læg dine små smukke kager lækkert op på en kageopsats eller et smukt fad.

Rigtig go fornøjelse 💜

29178248_10156250518922855_7435120153571885056_o

29133171_10156250518907855_3445264740119478272_o

silikoneform-quenelle-floedeform-600x400

Ingen kommentar endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Send mig en kommentar lige her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

🌱After Eight cake 🌱