🌸Iced Gems 🌸
Kan du huske de små `Kys småkager` man fik som barn ?
De hedder Iced Gems og var ualmindelige søde !
Næsten så det hvinede helt i tænderne …
Jeg tror uden helt af vide mig sikker, så var det royal icing som var sprøjtet ud på småkagen- hårdt og sødt.
Jeg vil gerne dele min opskrift her, på nogle som er mindre søde, men til gengæld endnu mere lækre at sætte tænderne i.
Opskriften kan med fordel bruge sammen med dine børn & børnebørn – det er nemt og overskueligt og der hurtigt resultat 🌸
Der mulighed for at være kreativ med sprøjtetyller, former og farver.
Go fornøjelse og husk at lave ekstra – det altid hyggeligt at have en lille en med i madpakken 🌸
Ingredienser: ( 30 stk)
Småkagebund:
70 g blød smør
30 g flormelis
110 g mel
1/2 tsk vanilje sukker
nips salt
Margens top:
80 g æggehvider
160 g sukker
Pasta farve ( gerne mange forskellige)
Krymmel ( valgt frit)
Tyller ( I søstrene grene kan du få en masse forskellige til en billig penge)
Sprøjteposer
How To :
Småkagebund:
Tænd ovnen på 170 grader
Smør og flormelis piskes kort sammen med håndmixer – det skal kun lige samle sig.
Mel, vanilje og salt kommes i og der piskes til det ligner krummer.
Hældes ud på bordet og samles kort til en ensartet dej.
Dejen kommes på køl 30 min eller frys 10 min.
Rul dejen ud i 3 mm tykkelse og udstik i ønsket form. Har du ikke en cirkel form, kan du med fordel bruge et snapse glas.
Bag småkage bundene i 10 min – tag bundene ud og køl af – sæt nu ovnen ned på 90 grader.
Margens :
Piske æggehviderne let skummene og kom sukket i lidt af gangen, pisk minimum 10 min på high speed.
Tag lidt margens op med fingerne, kan du mærke sukkerkornene,
-skal den have lidt mere.
Del din margens ud i nogle skåle og indfarve dem, som du ønsker.
Sprøjt nu små dytter på småkagebundene – det er kun fantasien der sætter grænser.
Bag kys småkagerne i 15 min på 90 grader – sluk oven og lad dine små kager blive i ovnen i 10 min.
Afkøl og nyd ! 🌸
Knus
Tanja 👩🏻🍳
Sådan skal dejen se ud, når den vendes ud på bordet – Krumme look !
En samlet dej – inden udrulning
Udstukket småkagebunde
Bagte bund, inden de skal have marengs toppe
Ingen kommentar endnu