🍌🌸Mini banancupcakes🌸 🍌

🌸💕Chokolade brombær lagkage 💕🌸

32668491_10156413445707855_392378234953531392_n

Så er der opskrift på Morsdag`s kagen ! – Jeg håber meget du har lyst til at give dig i kast med den, for det er vitterlig ikke svært, men jeg indrømmer det er en af de større kager at lave.

Kagen er ultra lækker og er en af mine yndlings lagkager.
Du kan med fordel udskifte nogle af elementerne, hvis du har en favorit kombination, som du har lyst til.

Kagen er lavet over 2 dage – jeg har markeret opskriften med dage, så du ved hvilken dele, du skal lave hvornår – smart ik 💕

Ingredienserne er her listet op og under listen finder du den udførlig guide, trin for trin:)

Jeg anbefaler altid at man læser den godt igennem inden mand starter.

Rigtig go fornøjelse 🍰

Bunde:

3 æg
100 g alm sukker
100 g lys rørsukker
30 g kartoffel mel
1 øko appelsin / skal af den halve !
1 tsk bagepulver
100 g hvedemel
40 g mandler m.skal ( blendet fint)
1/2 dl appelsinsaft

Chokolade/orange creme:

4 dl Fløde
200 g mælkechokolade
4 husblas
1 øko appelsin

Brombærmousse:

4 husblas
4 dl fløde
250 g brombær
30 g sukker
1 tsk vaniljebeanpaste
100 g cremefraiche
Saft af en 1/2 citron

Marcipan kant:

240 g Marcipan
120 g Flormelis
35 g Glukosesirup
Pastafarve

Pynt:

Roser/Sugerør ( tjek at stilken kan komme ned i sugeøret åbning)
Syren blomster
Pistacie knas
Hvidchokolade smuldre
Chokolade kugler / specielmoment
Sølv glimmer
50 g mandelflager
200 g brombær
1 dl piskefløde til opsmøring
100 g flormelis til udrulning af marcipanen.

Praktisk:

Bagepapir x 2
Springform
Kageplast 10 cm højt

Bunde ( dag 1) :

Tænd oven på 200 gr og rist mandlerne af – når de er afkølet, blendes de fint – gerne med skal.
Sæt ovnen ned på 175 gr
Æg & sukker piskes let og luftigt.
Riv appelsin`en fint og kom appelsinskal`en i æggesnapsen sammen med dine blendet mandler.
Sigt mel, bagepulver og kartoffelmel i `snapsen` og vend forsigtigt.
Appelsin juicen vendes ligeleden forsigtigt i.
Spænd bagepapir i springen formen og smør kanten med smør inden du fylder dejen i formen.
Bundene bages i små 25 min.
Når bundene er HELT afkølet, skæres den over på midten til 2 ligestore dele bunde.

Chokolade orange creme ( dag 1) :

Udblød din husblas i rigeligt kold vand – gerne 10 min.
Hak chokoladen fint og riv appelsin skal`en her i.
Varm fløden og 2 spsk appelsinsaft op til kogepunktet og hæld den stille ned over chokoladen af 2 omgange, mens der røres stille og roligt.
Vrids husblas i og kom i den varme fløde
Når cremen er ensartet, blendes den kort, hvorefter den kommes på køl.
Cremen skal have en max temperatur på 5 grader, ellers kan den ikke piskes!

Dag 2: Når cremen er helt afkølet, piskes den MEGET kort til en skøn creme.

Marcipan kant ( dag 1) :

Alle ingredienser æltes godt og grundigt med hænderne til en ensartet masse.
Det kan virke af meget flormelis – men den er go nok !
Ælt den ønsket farve ind i marcipanen.
Læg marcipanen på køl til dagen efter.

Brombærmousse ( dag 2)- laves efter samling kagen :

Udblød din husblas i rigeligt med koldt vand.
Brombær, sukker, vanilje og citronsaft koges op i små 10 min.
Blend dine bær en kort tur.
Herefter tilsættes din udblødte husblas.
Pisk din fløde, til den kun lige danner lette toppe – heller for lidt end for meget.
Når din bær masse er lille finger varm, røres cremefraiche i og herefter vendes det med den let pisket fløde.

Samling af kagen (dag 2) :

Spænd et stykke bagepapir ud i din springform og læg din kageplast rundt i kanten.
Læg nu en af dine mandelbunde ned i springformen.
Tag din choko/orange creme og smør den ud i et tyk lag på bunden, drys nu dine mandelflager ( står under punktet pynt)
Læg nu endnu en mandelbund på og giv bunden et lille tryk.
Halverer din brombær ( står under punktet pynt) og læg dem ud på den bund, du netop har lagt på.
Brombærmoussen laves og hældes forsigtigt ud på bunden og de friske brombær.
Kagen stilles på køl i minimum 4 timer

Når kagen er kølet helt ned og og moussen har sat sig, befries den fra springenformen og bagepapiret fjernes forsigtig.
Placerer kagen på det fad du ønsker at server den på og fjerne kageplasten rundt i kanten.

Pisken fløden til skum og smør den rundt langs kagens kant, fløden skal fungere som en slags lim, for marcipan kanten.

Mål omkredsens samt højden på kagen.
Marcipan’en rulles ud på bordet i rigeligt med flormelis.
Og skær marcipan båndet ud i det mål, du netop har målt dig til.
Har du en dekorations kagerulle, skal denne lige køres over marcipanen, inden den skærer ud:)
Rul marcipanen op, og rul den forsigtigt rundt i kagens kant.
Skulle der være et overlap af marcipan, skæres det blot af.
Glat marcipanen med dine hænder rundt om kagen.
Kagen stilles på køl i mens pynten forberedes.

Pynt :

Hak din hvidechokolade meget fint ! Vend det i sølv glimmeren eller en farvet dust pulver – hvis der er det du ønsker.

Klip dine roser så de har ca. 2 cm stilk.
Fjern evt grimme rosenblade.

Ligeledes klipper du dine sugerør i en længde på 2 cm.

Pistacie nødderne hakkes fint.

Kagen tages nu ud og du placerer dine afklippet sugerør, der hvor du ønsker dine roser til sidde.
Roserne kommes ned i sugerørene.
Drys din hvidechokolade, og din pistacie rundt i kanten eller hvor du syntes det skal være – der frit spil og det er kun fantasien der sætter grænser.
Chokolade kuglerne og syren blomsterne, placeres også der hvor du syntes det er pæneste:)

Voila `også så er det lækker kage 🍰

Go fornøjelse

Kram
Tanja👩🏻‍🍳

32418024_10156413445882855_6427457054255874048_n

32472007_10156413445822855_4908340440354258944_n

1 kommentar

  • Bettina Jensen

    Hold op, hvor laver du dog smukke ting. Du giver mig virkelig lyst til at prøve nogle af tingene af, og dine opskrifter er altså virkelig godt skrevet, så det virker overskueligt.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Send mig en kommentar lige her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

🍌🌸Mini banancupcakes🌸 🍌