🌿Hyldeblomst saft 🌿

🌼🍊Appelsin Pavlova`s m. lækker syrlig kompot og sød vaniljecreme 🍊🌼

Sååå kommer der altså en vaske ægte lækkerhed – og den er æske-nem…. Faktisk er der 2 muligheder…

Den HELT nemme og den også meget nemme, men kræver lidt mere af din tid !

Pavlova er det som jeg altid har kendt som `Fuglereder`, som man kan få i de forskellige supermarkeder.

Men i guder det er nemt og lave selv, har du ikke mod på det- så det helt okay at hapse dem med hjem, når du handler.
Så springer du blot marengs delen over.

Pavlova er en marengs kage med fløjelsblød vaniljecreme, toppet med masse lækre frugter og bær, men der er også rig mulighed for at lave dem, med en lækker kompot, som jeg i opskriften her vil lave.

Der findes en masse opskrifter med forskellige former for creme fx. alm piske flødeskum, konditor creme eller som jeg har lavet her i dag en vanilje creme chantilly.

Jeg er faktisk ikke den store tilhænger af den helt almindelig piske flødeskum.

Ja – det vil næsten forbudt at sige højt, men jeg syntes det kedeligt – Skyd mig ikke vel ?

Derfor har jeg også valgt Creme Chantilly, som i bund og grund er en pisket flødeskum, men med et twist vanilje og flormelis.- nu også appelsinsaft.

Sukkeret og vaniljen har en evne til at trække mere smag ud af fløden og det kan vi jo godt skrive under på alle sammen at det er ren guf !

Jeg tror du vil blive overrasket over hvor nemt og enkelt det i virkeligheden er.

Du kan lyn hurtigt lave små position anrettet kager, dine gæster vil elske.

Har du ikke mod på kompot`en og bare skal lave kagerne i en ruf, er der rig mulighed for at købe en GOD appelsin marmelade – ja ikke den helt billige, men en god og syrlig marmelade, så kan den sagtens gå an – det er der ingen problemer i.

Ingredienser : 8 Mini Pavlovs

Marengsbundene:

80 g Æggehvider
80 g alm sukker
60 g flormelis
1 tsk vanilje beanpaste

Creme Chantilly:

2 dl. fløde
2 spsk flormelis
2 tsk vanilje sukker / vanilje bean paste
2 spsk frisk presset appelsin saft
Gul pasta farve

Kompot:

3 øko appelsiner
100 g rørsukker
2 blad husblas
2 tsk vanilje beanpast
5 stk abrikoser ( tørret)

How to:

Tænd for ovnen på 100 gr- Varmluft

Bunde:

Pisk dine æggehvider til det skummer let – på lav styrke.
Tilsæt dit sukker i æggehviderne lidt efter lidt.
Tilsæt nu din flormelis lidt efter lidt til du opnår en sej margens.

Kom din margens i en sprøjteposer med ønsket tyl.

Sprøjt nu 8 ligestore margens bunde ud på et stykke bagepapir
bage demi ovnen i 60 min .

Når bundene er afkølet helt – sættes de på din serverings fad.

Appelsin / aprikos kompot :

Din husblas ligges i kold vand.
Riv appelsinerne, kom appelsinskal og sukker ned i en tyk bundet gryde, sammen med grove tern af appelsin kødet.
Vaniljen tilsættes ligeledes.
Hak dine abrikoser i små tern og kom i gryden.
Lad det simre i ca 10 min
Tag kompot`en af varmen og tilsæt din husblas.
Sæt din kompot på køl ,så den kan sætte sig lidt.

Creme:

Pisk nu din fløde, flormelis, appelsinsaft og vanilje til en flødeskum.- tilsæt evt lidt farve hvis du ønsker dette.

Fyld nu lidt kompot på hver af bundene og sprøjt din creme pænt og sirligt ud på kagen.

Dine pavlova`s skal serveres straks – men du kan med fordel forbedrede hver af elementerne i god tid, så det blot er lige til, inden servering.
Go` fornøjelse 🌼🍊

Knus
Tanja

Ingen kommentar endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Send mig en kommentar lige her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

🌿Hyldeblomst saft 🌿