🥥🌴Hawaii cake 🌴🥥

🌸🌱Rabarber Cheesecake🌱🌸

Så er opskriften klar på denne smukke og meget feminine rabarber drøm – jeg er blevet væltet på facebook og Instagram og jeg er så mega taknemmelig fordi I viser interesset for den – TUSIND TAK 🙏🏼

Kagen er lavet i en 18 cm dia.

Kiksebund

200 g Digestive kiks
100 g Smør
1 nips Salt

Blend dine digestive kiks og salt fint. Smelt smøret og hælde det ned i kikse`melet, så alt kiksen får smør.
Sæt dit kageplast rundt i kanten på din springform eller din cirkel form. ( kageplast kan købes i føtex bla.)
Press kikse`melet godt ned i bunden, bruge evt bunden af et lille vand glas til at pres det godt sammen.
Husk kom helt ud i kanten.

Bruger du springform, skal denne beklædes med bagepapir inden ( spænd ud på bunden )
Bruger du Cirkel form uden bund, skal du sætte den på det servering fad du ønsker kagen skal serves på.

Sæt bunden på køl.

Rabarberkompot

600 g rabarber
1 øko citron
2 spsk vanilje ( gerne Bean paste)
6 dl vand
100 g sukker
1 husblas
evt. rød farve ( kan kommes i hvis dine rabarber ikke er så røde i farven)

Dit Husblas ligges i blød i koldt vand.
Rens dine rabarber og skær dem i små tern og kom dem i en tykbundet gryde.
Riv citronen og vrids saften også – dette kommes i gryden, sammen med vaniljen, vandet og sukkeret.
Lad det koges i små 5-6 min.
Si saften fra og kom dette i en kande – der skulle gerne være 2-3 dl, eller spæd til med vand (gemmes til gele`).
Blend din kompot og del det op i 2 skåle.
Den ene skål, sættes til side til creamcheese fyldet.
Den anden skål, tager du nu og opløser dit husblas i – dette skal bruges som kompot på kiksebunden.
Fordel kompot`en over din kiksebund, hold den gerne 2 cm fra kanten.
Kom bunden på køl igen.

Creamcheesse fyld

250 g neutralt flødeost
3 dl piskefløde
1 spsk vanilje beanpaste
Rabarber kompot
4 husblas
110 g flormelis

Husblas ligges i blød i kold vand.
Pisk fløden let, den skal kun lige trække spor !
Rør din flødeost, vanilje og flormelis godt sammen, sørg for at alle klumper er rørt ud.
Varm din rabarber kompot kort op, den skal kun lige lunes, så vi kan smelte vores husblas.
Når din husblas er smeltet i rabarberkompot´en, stilles den på køl til den er lille fingerer varm.
Rør nu forsigtigt din let pisket fløde, sammen men flødeosten og med kompot`en og fordel cremen over din kiksebund.
Kagen stille på køl — gerne 3 timer eller natten over.

Rabarber gele`

3 husblas
2-3 dl rabarber saft ( den fra tidligere )

Lun din rabarber saft i en gryde.
Vrid din husblas fri fra vand og kom den i saften – afkøl saften til den er lille fingerer ` varm`.
Hæld nu forsigtigt din gele over kagen og stil den på køl i en lille time.
Det virkelig vigtig at den ikke er for varm når den kommes over din kage, så vil osten smelte og du få ikke det blanke gele`låg.
På den anden side skal den heller ikke være for kold, så den har nået at sætte sig.

Når kagen er afkølet og gele`en har sat sig, befries kagen fra kageplasten , et lille tip er at kører en kniv rundt i kanten, så vi få det helt skarpe look.

Pynt kagen som du ønsker – mulighederne er mange 🌱

Go fornøjelse
Kram
Tanja

Ingen kommentar endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Send mig en kommentar lige her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

🥥🌴Hawaii cake 🌴🥥