🌸Hindbær tårne🌸
Smukke Hindbærmousse tårne m. lakridsbund
Opskriften er til minimum 6 kager ( afhænger af størrelse på forme)
Du skal være let øvet til denne opskrift 🌸
Hindbærmousse :🌱
4 stk husblas
200 g friske hindbær eller fra frost
1/2 økologisk citron ( saft & skal )
1 vanilje stang eller 1 tsk vanilje bean paste
50 g sukker
4 dl piskefløde
100 g neutral ymer
Rå lakrids bund: 🌱
100 g smør
55 g hvidchoklade
2 æg
80 g sukker
2 tsk rå lakrids pulver
60 hvedemel
2 spsk sødet kondenseret mælk
1 tsk bagepulver
1 tsk CAKE FACTOR ( Bagekrydderi – Undlades)
Rå lakrids bund 🌱
Lakridsbund:
Pisk dine æg & sukker til en lys og luftig æggemasse.
Smør, hvidchokolade og kondenseret mælk varmes i en gryde, til smøret er helt smeltet.
Mel, bagepulver & rå lakridspulver vendes i æggemassen stille og roligt.
Når det er vendt sammen til en ensartet masse, vendes det varme smør, chokolade og kondenseret mælk i.
Bag bunden i firkantet bageform eller evt spring form i ca 25 min
ved. 180 grader. Hold hele tiden øje med den, ovne kan være forskellige.
Når bunden er afkølet, udstikkers bundene i cylinder forme ( disse kan fåes i alm isenkram butikker.
Sæt din kageplast rundt i cylinder formen og læg lakridsbunden i formen igen. ( se billede)
Hindbær mousse:
Husblas ligges i koldt vand i 10 min.
Hindbær, sukker, vanilje sukker, citron saft & skal koges i en tykbundet gryde i 10 min.
Mos gerne de kogte hindbær lidt – men behold lidt struktur, det er kun lækkert.
Når hindbærrene har kogt i små 10 min, stilles den til afkøling i 2 min.
Herefter vrides husblas fri fra vand og vendes i hindbærgrøden.
Denne afkøles nu yderligere 10 min.
Ymeren vendes i grøden af 2 omgange – Vigtig at det hele ikke kommer i på engang, vi skal passe på ikke at have for store temperatur skift.
Pisk nu en let flødeskum af din piskefløde – husk det skal være let !
Den skal kun lige trække spor i fløden…
Flødeskummet vendes i hindbær/ymer grøden af 2 omgange.
Der skal ikke over vendes/ røres her !
Den skal kun lige samles.
Vendes/ røres derfor meget rundt, vil det skille og så skal vi starte helt forfra – og det gider vi ikke. !
Fordel moussen i dine cylinder forme oven på bunden og stil dem på køl i små 4 timer. eller gerne på frost 2 timer !
Pynte tid 🌸
Befri kagerne for formene og kageplasten og dekorere dine kager med spiselig blomster, chokolade eller hvad du kunne tænkte dig 🌸
Knus
Tanja
Ingen kommentar endnu