💫StarLight 💫

🌸Hindbær tårne🌸

22712479_1087075788089115_1094461244989205843_o

Smukke Hindbærmousse tårne m. lakridsbund

Opskriften er til minimum 6 kager ( afhænger af størrelse på forme)

Du skal være let øvet til denne opskrift 🌸

Hindbærmousse :🌱

4 stk husblas
200 g friske hindbær eller fra frost
1/2 økologisk citron ( saft & skal )
1 vanilje stang eller 1 tsk vanilje bean paste
50 g sukker
4 dl piskefløde
100 g neutral ymer

Rå lakrids bund: 🌱

100 g smør
55 g hvidchoklade
2 æg
80 g sukker
2 tsk rå lakrids pulver
60 hvedemel
2 spsk sødet kondenseret mælk
1 tsk bagepulver
1 tsk CAKE FACTOR ( Bagekrydderi – Undlades)
Rå lakrids bund 🌱

Lakridsbund:
Pisk dine æg & sukker til en lys og luftig æggemasse.
Smør, hvidchokolade og kondenseret mælk varmes i en gryde, til smøret er helt smeltet.
Mel, bagepulver & rå lakridspulver vendes i æggemassen stille og roligt.
Når det er vendt sammen til en ensartet masse, vendes det varme smør, chokolade og kondenseret mælk i.
Bag bunden i firkantet bageform eller evt spring form i ca 25 min
ved. 180 grader. Hold hele tiden øje med den, ovne kan være forskellige.
Når bunden er afkølet, udstikkers bundene i cylinder forme ( disse kan fåes i alm isenkram butikker.
Sæt din kageplast rundt i cylinder formen og læg lakridsbunden i formen igen. ( se billede)

Hindbær mousse:
Husblas ligges i koldt vand i 10 min.
Hindbær, sukker, vanilje sukker, citron saft & skal koges i en tykbundet gryde i 10 min.
Mos gerne de kogte hindbær lidt – men behold lidt struktur, det er kun lækkert.
Når hindbærrene har kogt i små 10 min, stilles den til afkøling i 2 min.
Herefter vrides husblas fri fra vand og vendes i hindbærgrøden.
Denne afkøles nu yderligere 10 min.
Ymeren vendes i grøden af 2 omgange – Vigtig at det hele ikke kommer i på engang, vi skal passe på ikke at have for store temperatur skift.
Pisk nu en let flødeskum af din piskefløde – husk det skal være let !
Den skal kun lige trække spor i fløden…
Flødeskummet vendes i hindbær/ymer grøden af 2 omgange.
Der skal ikke over vendes/ røres her !
Den skal kun lige samles.
Vendes/ røres derfor meget rundt, vil det skille og så skal vi starte helt forfra – og det gider vi ikke. !

Fordel moussen i dine cylinder forme oven på bunden og stil dem på køl i små 4 timer. eller gerne på frost 2 timer !
Pynte tid 🌸
Befri kagerne for formene og kageplasten og dekorere dine kager med spiselig blomster, chokolade eller hvad du kunne tænkte dig 🌸

Knus
Tanja
skaermbillede-2017-07-05-kl-14-41-46

22788716_1087106504752710_2224808144840076436_n

22769646_1087075791422448_6396220944632114060_o

22792128_1087075794755781_5799605022981330281_o

Ingen kommentar endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Send mig en kommentar lige her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

💫StarLight 💫