Terkel I Knibe

Number Cake

Som jeg har lovet på Instagram, er min tal kage opskrift nu klar til bloggen !

Jeg har lavet denne her `voksen` udgave – er du ikke til Baileys, kan du blot undlade dette.

Baileys Creme:

5 dl piskefløde
1 dl Baileys
5 blade husblas
300 g mælkechokolade

Chokoladekage:
170 g smør
1 dl minimælk
250 g rørsukker
220 g mel
4 æg
60 cacaopulver
2 tsk bagepulver
1/2 vaniljestang
50 g mørkchokolade
1 dl æblemose el. 1 dl fint revet æble
1 nips salt

Pynt:

Frisk blomster
Forskellige chokolade
– Orange stænger fra Toms
– Små DAIM stykker
Chokolade kugler
Brombær/blåbær
Guldstøv

Baileys creme:
Husblasen lægges i blød i koldt vand
Hak chokoladen fint og kom det en skål.
Kom baileys i en tykbundet gryde sammen med fløden.
Varm det op til lige under kogepunktet.
Hæld den varme Baileyfløde over chokoladen og rør godt rundt indtil alt chokoladen er smeltet.
Vrid husblasen fri fra vand og smelt det i den varme chokolade.
Cremen kommes på køl til den er max 5 grader, gerne natten over.

Chokoladekage:
Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
Mælk og smør smeltes i en gryde.
Flæk vaniljestangen, skrab vaniljekornene ud af stangen og mas det sammen med lidt af rørsukkeret.
Pisk æg, sukker og vaniljesukkeret til en luftig æggesnaps.
Smelt chokoladen over vandbad eller ved en kort tur i mikrooven.
Vend det smeltet chokolade sammen med æggesnapsen.
Sigt mel, cacao, salt og bagepulver og vend det forsigtigt æggesnapsen.
Tilsæt smør/mælk blandingen og rør rundt til en sammenhængene dej.
Til sidst kommes æblemos`en eller det fint revet æble i dejen
Bag chokoladen kagen i en firkantet form, så det er nemt at lave tal når den er afkølet.
Bunden bages i ca. 30 min.

I mens bunden bages, laver du dine tal skabeloner.
Du finder en masse tal skabeloner på nettet, ved blot at google `talskabeloner`
Tag er stykke A4 papir og tegn tallet over på.
Læg nu din egen skabelon på chokolade kagen og skær kagen ud.

HUSK ! – alle rester kan du gennem i fryseren, så har du til romkugler en dag ved lejlighed.

Baileys Cremen piskes nu på rørmaskinen eller med håndmixer, være hele tiden over den, da den let kan skille.
Chokolade cremen skal være let og luftig.

Kom cremen i en sprøjtepose med en åbnen stjerne tyl og lav nu små dutter på tal kagen.

Pynt efter hvad du har lyst og så er den klar til servering.

Go fornøjelse
Tanja

Ingen kommentar endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Send mig en kommentar lige her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Terkel I Knibe