Pistacie / Citron Snurre 🍋

CitronTimian/ Pistacie Tærter

Hej med jer søde følger 🍋

Så er jeg klar med opskriften på mine test kager fra i går på instagram – Nøøøj det blev altså bare mega lækre, lige som jeg havde tænkt.

Opskriften og fremgangsmåden få du da lige her, så kan du selv prøve dem af ✌🏼

Der er til 5 små tærter eller 1 stor ✌🏼

Ingredienser

Mørdej:
180 g mel
20 g mandelmel
50 g flormelis
100 g blødt smør
1 æg
1/2 tsk vaniljesukker

Pistacie/Citrontimian mazarin:
100 g marcipan
80 g lyst rørsukker
60 g smør
1 æg
30 g grønne usaltet pistacie
1 spsk mandel mel
3 tsk tørret citrontimian fra Mill & Mortar ( Lemon Thyme)

Lemoncurd:
3 store økologiske citroner ( saft & skal)
3 pasteuriseret æg
20 g smør
1 husblas
80 g flormelis

Margens:
2.5 Past. Æggehvider
110 g. alm. hvidt sukker
1 knivspist salt

Mørdej:
Ælt alle dine ingredienser i en foodprocesser til en ensartet dej.
Ælt den kort på bordet, som den samler sig.
Læg din mørdej på køl i køleskabet så den sætter sig, gerne et par timer.
Har du ikke tid, smide den i fryseren i små 30 min.
Rul din mørdej ud på et stykke bagepapir og udstik din perforeret bagering i dejen, LAD endelig formen være på bunden !!
Tag den restende mørdej og rund ud i en lang pølse og rul den flad. Mål nu højden på din bagering og skærer en strimmel af mørdejen og sæt den rundt langs kanten på den perforeret bagering. tryk ganske let, så mørdejen, sætter sig ind i de små huller.
Til dine tærter/ tærte på køl indtil du er klar med din mazarin.
Tænd ovnen på varmluft 200 grader

Citrontimian/Pistacie marazin:
Ælt alle dine ingredienser i en foodprocesser til en ensartet dej.
Fyld dine tærter 1/2 op med mazarin – husk kun 1/2 – mazarinen vil hæve lidt op under bagning og vi skal have plads til lemoncurd`en. –

Bag tærterne i ca 10-15 for små eller 15-20 min for stor – de skal være let gyldne.
Skulle din mazarin hæve for meget op under bagningen, kan du med en ske give det et let tryk så snart et kommer ud af ovnen. Pas på fingerne.
Afkøl tærterne/ tærten så den er helt kold.

Lemoncund:
Husblas ligges i blød i koldt vand
Riv Citronerne og kom både skal og saft en en skål, som kan tåle vandbad.
Kom æg og flormelis ned i skålen og rør godt rundt.
Sæt skålen over vandbad, og pisk under omrøring hele tiden, så curd`en blir cremet og tyk. Det er færdig når du kan tage noget af curd`en på en dejskaber og kører en finger hen over og det forbliver et spor.
Når den er tyk og cremet kommer du din husblas i, sammen med dit smør.
Afkøl cremen til den er lille finger lun.
Let et fint lag ovenpå dine tærter/tærte og stil på køl til curd`en har sat sig lidt.

Margens:
Æggehvider, salt og sukker kommes over vandbad og varmes op til 60 grader.
Har du ikke et termometer, kan du tage massen op mellen 2 fingere og føle om sukkeret er helt opløst.
Når sukkeret er helt opløst, piskes massen til den er kold og sej.
Kom margens i en sprøjtepose med en dekorations tyl og pynt dine kager smukt.

Jeg har brugt til RELIGIEUSE TUBE 01 – Dels er den smuk men så er der også mulighed for at fylde lidt ekstra Lemoncurd i tærten.

Go fornøjelse
Tanja

Ingen kommentar endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Send mig en kommentar lige her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pistacie / Citron Snurre 🍋