Frk.Æblekind

Pistacie mazarin m. hvidchokolade/citron creme 🌱

Hej søde mennesker 😍

Så der lige en lækker enkelt, klassisk og ikke mindst nem nybegynder kage 🌱

Pistacie Mazarin m. citron / hvidchokolade creme

Ø 18 cm dia

Pistacie mazarin :
100 g smør
100 g marcipan
80 g lyst rørsukker
40 g usaltet grønne pistacie nødder
2 spsk mel
2 æg
1 nips salt

Citron/hvidchokolade creme
4 dl soyafløde / Alpro
5 stk husblas
1 øko citron ( stor ) eller 2 små
200 g hvidchokolade

Chokoladepynt :
150 g mørkchokolade
Bloomy krymmel frs dr.oetker

Pistacie mazarin :
Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
Smør, salt, marcipan og rørsukker rørers godt sammen på rørmaskine eller håndmixer. Gerne 5 min.
Tilsæt 1 æg af gangen
Hak / blend dine pistacie nødder fint sammen med melet.
Vend forsigtigt dit pistacie mel i dejen og kom den i en springform eller kage ring og glat den godt ud.

Bages 40 min på 175 g. – Befri kagen når den er helt afkølet og sat den på dit serveringsfad.

Citron/hvidchokolade creme:
Læg husblas i blød i kold vand
Hak din hvidechokolade i fint
Riv din citron fri fra skal og kom saft og skal ned i en tykbundet gryde sammen med din soya fløde.
Varm fløden op til kogepunktet og kom den over den hakket chokolade.

Rører rundt i chokoladen, i små cirkler til den er blank og glat. Vrid husblas fri fra vandt og lad den smelte i den varme chokolade.
Kom den på køl til den er gennemkold – gerne natten over.

Pisk den nu let og luftig. Kom den i en sprøjte pose og sprøjt nu små dutter ud på kagen.

Chokoladepynt:
Temperperer din chokolade smør det ud på et stykke kageplast og træk med en takket spatel hen over kageplasten. Drys fint med blooms krymmel

Pynt din kage med dine chokolade stænger.

Kram
Tanja

Ingen kommentar endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Send mig en kommentar lige her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Frk.Æblekind