Manitoba Boller

Hindbærkugler

Hindbær kugler
( til 5 personer)

I denne opskrift skal du have fat i silikomart`s 3 silikone forme

Kugle Ø 28 mm & Kugle Ø 48 mm

Derudover skal du have fat i silikomart`s cylinder form – Ø 60 H 35 mm

Hindbær gele kugler :

250 g hindbær
2 spsk flormelis
1 øko citron ( saft og skal)
3 stk husblas
1/2 dl vand

Hindbærmousse:

4 stk husblas
200 g friske hindbær eller fra frost
1/2 økologisk citron ( saft & skal )
1 vanilje stang eller 1 tsk vanilje bean paste
50 g sukker
4 dl piskefløde
100 g neutral ymer

Kiksbund:

130 g smør
260 g digistive kiks
2 tsk hindbær støv ( fra mill & motar)

Hindbær gele kugler :

Husblas ligges i koldt vand i 10 min.
Hindbær, flormelis, citron saft & skal, vand koges i en tykbundet gryde i 10 min. Sigt kerne og frugt kød fra så vi kun har en klar hindbærsaft tilbage.
Vrid husblas fri fra vand og smelt den i hindbærsaften.
Kom hindbær saften i silikoneformen str Ø 28 mm.
Og dem står på frost i minimum 3 timer.

Hindbærmousse:

Husblas ligges i koldt vand i 10 min.
Hindbær, sukker, vanilje sukker, citron saft & skal koges i en tykbundet gryde i 10 min.
Mos gerne de kogte hindbær lidt
Når hindbærrene har kogt i små 10 min, sigter du kerne/frugt kød fra og stiller den til afkøling i 2 min.
Herefter vrides husblas fri fra vand og vendes i hindbærsaften.
Denne afkøles nu yderligere 10 min.
Ymeren vendes i grøden af 2 omgange – Vigtig at det hele ikke kommer i på engang, vi skal passe på ikke at have for store temperatur skift.
Pisk nu en let flødeskum af din piskefløde – husk det skal være let !
Den skal kun lige trække spor i fløden…
Flødeskummet vendes i hindbær/ymer af 2 omgange.

Fyld nu 1/2 af silikoneformen Ø 48 mm op og kom hindbær gele kuglen oven på moussen. Sæt formens øverste del på, og fyld nu kuglen hele på med hindbærmousse, så hindbær gele kuglen bliver gemt i midten.
Sæt kuglerne på frost, natten over.

Kiksbund:

Smelt smør i en gryde og blend kiks og hindbær støv i en mini hakker så det blir helt fint.
Bland smør i kikse melet.
Fyld kikse blandingen med i de små cylinder forme og pres det godt sammen.
Der skal være lidt rustik kant på.
Kom stille formen på frost, så vil de være langt nemmer at få ud.

Et par timer før servering, tag kiksebundene ud, og tag dine hinbærmousse kugler ud og placerer en kugle på hver bund.

Pynt med lige det du skulle have lyst til.

Ingen kommentar endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Send mig en kommentar lige her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Manitoba Boller