Pistacie mazarin m. hvidchokolade/citron creme 🌱

Mango Cake

Hej

Så er jeg klar med min Mango kage, som jeg har lavet kilometer lange stories om inde på instagram.
Det er vitterlig verdens nemmeste og lækreste kage på samme tid.
Øvet som nybegynder kan være med.

Du skal bruge nogle silikoneforme – 2 stk. – derved opnår du det pæneste look.
De silikoneforme du skal have fat er fra SILIKOMART og hedder TOR – du skal bruge str. 16 cm og 18 cm.
Du kan få formene bla. hos Kunst & køkkentøj eller hos kageoplevelser.dk

Let’s get this party started ✌🏼

Pistacie/Kokos/chokolade bund:

60 g grønne usaltet pistacie nødder
30 g kokosmel
1 æg og 2 æggeblommer
100 g hvidchokolade
20 g smør
20 g rørsukker
1 tsk vanilje bean paste
1 øko citron ( skal )

Mangokompot:

250 g mango tern
1 økologisk citron ( saft og skal)
3 stk husblas
2 spsk flormelis
1/2 dl vand

Vaniljemousse:

70 g cremefraiche
4 dl fløde ( 3 dl til skum & 1 dl til opkog)
2 spsk vanilje bean paste
3 stk husblas
3 spsk flormelis

Pynt:

100 g hvidchokolade
10 g hakket grønne usaltet pistacie
Skovesyre blomster

Bund:

Vi starter med at lave bunden.
Til den skal du bruge din silikoneform str. 16. – du skal endelig ikke smøre den med smør eller andet.
Kom blot dejen ned i formen.
Pisk æg og æggeblommer, vaniljesukker og sukker til en let og luftig æggesnaps.
Smelt smør og chokolde i mikroovnen.
Pistacie, kokos hakkes fint i en mini hakker.
Vend smør/ chokolade i æggesnappes vend forsigtigt og
vend derefter pistacie / kokos mel samt citronskal .
Kom dejen i en silikoneform str. 16 cm dia og bag den ved 190 grader i små 15 min. Den skal være let gylden. Afkøl kagen i formen.
Er du tvivl- hvor meget let gylden er – ligger der en fast video på instagram hvor du kan lurer det.

Kompot:

Husblas ligges i blød i koldt vand i minimum 20 min.
Kom alle øvrige ingredienser i en tykbundet gryder og lad det koge i små 10 min.
Blend herefter mangoen til en fin pure.
Lad den afkøle lidt
Vrid og smelt herefter husblas i den lune pure.
Den let afkølet pure, kommes direkte over den afkølet bund og sættes herefter på frys et minium 3 timer.


Vaniljemousse:

Nu skal vi have fat i silikoneformen str. 18 – tag dit frosne mange/bund og placerer den i midten af formen.
Husblas ligges i blød i koldt vand i minimum 20 min.
1 dl fløde, vanilje, flormelis varmes lige op til under kogepunktet.
Fløden tages af blusset og afkøles i 2 min.
Vrid husblas fri fra vand og rør forsigtigt i lune fløden.
Pisk dine resterende 3 dl fløde til let skum – endelig ikke for meget.
Vend cremefraiche i lune fløden af 2 omgange og dernæst også vendes i den let pisket flødeskum af 2 omgange.
Hæld nu moussen udover bunden og lad den komme godt ned omkring det frost indlæg.
Sæt kagen på frys – gerne natten over og så er den ellers klar til at blive pyntet.

Pynt:

Temperperer din chokolade, smør det ud på et stykke kageplast og træk med en takket spatel hen over kageplasten.
Drys fint med hakket grønne usaltet pistacie.
Pynt fint med skovesyre blomster.

Ide : Chokoladestænger fra DitteJulie

Ingen kommentar endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Send mig en kommentar lige her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pistacie mazarin m. hvidchokolade/citron creme 🌱