Manitoba Boller
Hej
Her er opskriften på de lækreste boller – på 1,2,3 og 4 dagen !
Simpelt & enkelt
Dej:
6 dl lunken vand – 28 grader
50 g gær
2 dl. Cremefraiche
1 æg
12 g flage salt
500 g manitobamel
480 g tipo 00 mel
1/2 vand til pensling
30 g sorte sesam ( kan undlades)
30 g rismel. ( til drys)
20 g rismel ( til dej)
Bland alle 3 typer mel godt sammen.
Rør gæret ud i det lunkne vand.
Ælte 1/2 af melet ned i vand/gær og rør det godt på røremaskinen med æltekrogen i 5 min.
Kom æg, cremefraiche, salt, og det resterne mel.
Ælt dejen på maskinen i minimum 10 min.
Dejen må gerne være klistret.
Kom dejen i en skål smurt med olie og lad det hæve i 45 min.
Tildæk skålen med husholdnings film.
Fold dejen mens den stadig er i skålen og lad den hæve yderligere 15 min.
Kom dejen ud på bordet , og drys lidt med rismel.
Brug en dej deler og hak små stykker ud.
Kom dem på en bage plade og lad dem efterhæve 15 min.
Pensel med vand ( 1/2 dl ) og drys med sorte sesam.
Bag dem i ovnen på 200 g. I små 17-20 min.
Ingen kommentar endnu