Hindbærkugler

Studenter Kagen 🌱

Så fik jeg lige hurtig giflet studenterhue kagen færdig til jer 🌱

Det virker som noget af en mundfuld, men tag dig go tid når du læser opskriften igennem og du vil hurtig se, at det slet ikke er så slemt igen.

Der er mange af elementerne, som kan laves i god tid !

Opskriften er sammensat således at du få alle ingredienserne til at starte med, og “how to” kommer længere nede.

HUSK ! – læs opskriften igennem inden du starter, så du kan danne dig et overblik over hvornår de forskellige elementer skal laves og i hvilken rækkefølge.

Farven på båndet er naturligvis muligt at udskifte, så det passer til lige din hue, som du skal lave.

Tips fra mig : Husk at proportionerne er vigtig at have for øje – så lav endelig ikke kagen alt for høj, som HC andersens eventyr hat 🤣

Go fornøjelse 🌱

Nøddebund:

2 æg
100 g lyst rørsukker
1 spsk. kartoffelmel
1/2 tsk. bagepulver
50 g hvedemel

50 g hasselnødder (blendet fint)

1/2 dl mælk

Chokoladecreme:

2 dl Fløde
100 g mælkechokolade
2 husblas

50 g hakket chokolade til drys!

Jordbærmousse:

2 husblas
2 dl fløde
125 g jordbær
30 g sukker
1 tsk. vanilje Beanpaste
Saft af en 1/2 citron

Marcipan bånd:

200 g marcipan (anbefaler altid Odense marcipan)

130 g flormelis

15 g glukosesirup

Hvid pastafarve

1 spsk. maj stivelse

½ dl piskefløde

Margens:

100 g æggehvider

100 g sukker

100 g flormelis

1 spsk. vanilje Beanpaste

1 sk Hindbærstøv fra Mill & Mortar

Pynt:

10 stk. jordbær

10 stk. hindbær

150 g hvidchokolade

Rød fondant

Sort fondant

Hvid fondant

Tyloselim (du kan evt. bruge vand)

Margens :

Pisk æggehvider skummene og tilsæt sukkeret lidt ad gangen.

Pisk 4 min på fuld speed, tilsæt vanilje og kom så lidt af flormelis i adgangen og derefter piskes på lav speed, til din margens er sej og lækker.

Kom din margens i en sprøjtepose, med den ønsket tyl og dup små toppe ud på en bageplade, beklæde med bagepapir. Drys dem med hindbærstøv inden bagning

Bages: 100 grader / 1 time

Se til dem engang i mellem.

De må ikke gå hen og blive lysebrune

Når dine marengs er helt afkølet, kommes de i en tæt sluttet beholder til de skal bruges

Marcipan bånd :

Alle ingredienser æltes godt og grundigt med hænderne til en ensartet masse.
Det kan virke af meget flormelis – men den er go nok!
Ælt den ønsket farve ind i marcipanen.
Læg marcipanen på køl til den skal bruges

OBS: Maj stivelsen er til når vi skal udrulle marcipanen og skal IKKE i marcipanmassen.

½ dl piskefløde skal bruge som `lim` når kagen skal beklædes med marcipanen.

Nøddebund:

Tænd oven på 200 gr og rist hasselnødderne af.

Når de er afkølet, blendes de fint – gerne med skal`.
Sæt ovnen ned på 175 gr
Æg & sukker piskes let og luftigt.
Vend dine blendet hasselnødder i æggesnapsen.
Sigt mel, bagepulver og kartoffelmel i `snapsen` og vend forsigtigt.

Kom til slut din mælk i dejen
Spænd bagepapir i springformen og kom dejen i formen.

Kanterne skal ikke smøres!

Bunden bages i små 25 min.

Når bunden er afkølet skæres `toppen` af   så den er i kommer i en højde på 2 – 2,5 cm max.

Derefter kommes bunden i en springform, beklædt udspændt bagepapir og kageplast langs siden.

Chokoladecreme:

Udblød din husblas i rigeligt kold vand – gerne 10 min.
Hak chokoladen fint
Varm fløden op til kogepunktet og hæld den stille ned over chokoladen af 2 omgange, mens der røres stille og roligt.

Kom din udblødehusblas i chokolade!
Når cremen er ensartet, blendes den kort, hvorefter den kommes på køl.
Cremen skal have en max temperatur på 5 grader, ellers kan den ikke piskes!

Når cremen er helt afkølet, piskes den kort til en skøn creme.

Kom nu chokoladecremen på din nøddebund og smøre det ud i et jævnt lag

Drys dine ekstra hakket chokolade stykker ud over cremen, så der kommer lidt bid i kagen.

Jordbærmousse:

Udblød din husblas i rigeligt med koldt vand.
Jordbær, sukker, vanilje og citronsaft koges op i små 10 min.
Blend dine bær til en glas pure.
Herefter tilsættes din udblødte husblas.
Pisk din fløde, til den kun lige danner spor – heller for lidt end for meget.
Når din bærmasse er lille finger varm, vendes det med den let pisket fløde 2 omgange

Kom din jordbærmoussen over chokoladecremen på kagen og stil den på køl i et par timer.

Samling af huen:

Når kagen er kølet helt ned og moussen har sat sig, befries den fra springformen og bagepapiret fjernes forsigtig.
Placerer kagen på det fad du ønsker at server den på og fjerne kageplasten rundt i kanten.

Placerer kagen således at der er plads til skyggen!

Pisken fløden til fast skum og smør den rundt langs kagens kant, fløden skal fungere som en slags lim, for marcipankanten.

Mål omkredsens samt højden på kagen.
Marcipanen rulles ud på bordet med lidt af majsstivelsen.
Skær marcipan båndet ud i det mål, du netop har målt dig til.
Rul marcipanen op om sig selv, og rul den forsigtigt rundt i kagens kant.
Skulle der være et overlap af marcipan, skæres det blot af.
Glat marcipanen med dine hænder rundt om kagen.
Kagen stilles på køl i mens pynten forberedes.

Pynt:

Blend den hvidechokolade til at ”smuldrer” og kom det i et fint lag rundt på kagen, så den dækker moussen.

Fondant:

Det er nu tid til at lave det fine emblem, som sidder på fronten af huen.

Det gøres ved at rulle rød fondant ud og udstikke en rund cirkel ( du kan evt. bruge bunden af en tyl)

Lav nu med en stikkepind små riller lang den runde kant. (se billede)

Dernæst laver du en lidt mindre cirkel af hvid fondant og laver på samme måde, som den røde, små riller ude langs kanten. Den eneste forskel der er på den hvide, er at du i midten af cirkel udstikker et mindre rundt hul (brug gerne alle dine tyller til at hjælpe dig med cirklerne)

Lim nu den hvide oven på den røde med tyloselim, evt. vand (hvis du bruger vand, tager det lidt længere tid at lime sammen)

Lav nu en lille kors af hvid fondant og lim det på, inde i midten af emblemet.

Lad emblemet tørre

Nu skal vi i gang med det røde bånd på huen.

Mål omkredsen på kagen (det vigtig du tager mål på ny, da vi har kommet marcipankanten på)

Højden på det røde båndet skal være ca. 1 cm. (husk at holde styr på højden af selve kagen og på emblemet størrelse, så det ikke overlapper hinanden.

Lim det røde bånd på kagen med tyloselim.

Oven på det røde bånd på huen, skal vi nu have en sort bånd, dette skal være mindre end det røde i højden og skal ikke hele vejen rundt om kagen. Det skal kun ligge ca. ½ af omkredsen.

Lim det sorte bånd på kagen, med tyloselim oven på det røde.

Rul nu et stykke fondant ud og lave en skygge i fri hånd som kan ligges på servering fadet med lidt tyloselim.

Du kan med det lille fondantværktøj (se billede længere oppe) lave en lille rillede kant langs skyggen.

Oven på det sorte bånd laves 2 små stykker firkantet sort fondant på så det ligner små spænder (se billede)

På kanten hvor det sorte bånd slutter, laves 2 små hvide runde udstukket cirkler, som påsættes med tyloselim.

Hak nu dine jordbær og hindbær og placerer dem på toppen af kagen. Placerer også dine små margenstoppe.

Go fornøjelse

Ingen kommentar endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Send mig en kommentar lige her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hindbærkugler