Julekugler
Så er jeg klar med opskriften på nemme julekugler.
Opskriften er til 5 personer ( husk du kan når kuglerne er bundfrossen, tag dem ud og lave en ny omgang, så du har nok til alle dine gæster.
I denne opskrift skal du have fat i silikomart`s 2 silikone forme
Redskaber :
Silikomart Stor kugle form – https://www.kunstogkokkentoj.dk/da/product/silko—saet–kugle-28-cm
Silikomart Lille kugle form – https://www.kunstogkokkentoj.dk/da/product/silko—saet–kugle-48-cm-
Her er hvad du skal bruge :
Kirsebær indlæg :
100 g Amarena kirsebær ( både bær og sovs )
1/2 øko citron ( saft og skal)
2 stk husblas
1/2 dl vand
Vaniljemousse:
70 g cremefraiche
4 dl fløde ( 3 dl til skum & 1 dl til opkog)
2 spsk vanilje bean paste
3 stk husblas
3 spsk flormelis
Velvet Spray :
1. stk hvid velvet spray
Kugleophæng :
50 g marcipan
Guld støv
2 spsk alkohol ( klar ) – alkoholen fordamper og kan ikke smages. Den skal blot bruges til at lave guld maling.
Så går vi i gang
Kirsebær indlæg :
Husblas ligges i koldt vand i 10 min.
Kirsebær, citron saft & skal, vand koges i en tykbundet gryde i 10 min. Mos gerne kirsebærne lidt
Vrid husblas fri fra vand og smelt dem i kirsebær saften.
Kom kirsebær saften i silikoneformen str Ø 28 mm.
Og dem står på frost i minimum 3 timer.
Vaniljemousse:
Husblas ligges i blød i koldt vand i 10 min.
1 dl fløde, vanilje, flormelis varmes lige op til under kogepunktet.
Fløden tages af blusset og afkøles i 2 min.
Vrid husblas fri fra vand og rør forsigtigt i lune fløden.
Pisk dine resterende 3 dl fløde til let skum – endelig ikke for meget.
Vend cremefraiche i lune fløden af 2 omgange og dernæst også vendes i den let pisket flødeskum af 2 omgange.
Fyld nu 1/2 af silikoneformen Ø 48 mm op og kom kirsebær kuglen oven på moussen. Sæt formens øverste del på, og fyld nu kuglen hele på med vaniljemoussen, så kirsebær kuglen bliver gemt i midten.
Sæt kuglerne på frost, natten over.
Velvet spray :
1 stk hvid velvet spray – du finder den lige her: Køb velvet spray her
Varm din velvet spray op i et kanden med varm vand – 25-35 grader.
Kom dine frosne kugler ud af formen og skrab evt samlings kanten af, med en lille urte kniv. Spray dine kugler med et fint lag af velvet spray.
Kugleophæng:
Form dine juleophæng af marcipanen – der fri fantasi men kig evt på mit billede og bliv inspireret
Bland 2 spsk alkohol samt 1 tsk guld støv og pensel forsigtigt dine juleophæng. Placerer juleophæng på toppen af kuglen.
Optøg dine desserter i køleskabet et par timer inden servering.
TIP: Du kan med fordel, lave dine ophæng i god tid, så på dagen, skal du blot tage kuglerne ud af fryseren og giver dem en tur med velvet spray.
Go fornøjelse
Kram
Tanja
Ingen kommentar endnu