Lun Hindbærtærte m. syrlig cremefraiche 🌱

Julekugler

Så er jeg klar med opskriften på nemme julekugler.

Opskriften er til 5 personer ( husk du kan når kuglerne er bundfrossen, tag dem ud og lave en ny omgang, så du har nok til alle dine gæster.

I denne opskrift skal du have fat i silikomart`s 2 silikone forme

Redskaber :

Silikomart Stor kugle form – https://www.kunstogkokkentoj.dk/da/product/silko—saet–kugle-28-cm
Silikomart Lille kugle form – https://www.kunstogkokkentoj.dk/da/product/silko—saet–kugle-48-cm-

Her er hvad du skal bruge :

Kirsebær indlæg :

100 g Amarena kirsebær ( både bær og sovs )
1/2 øko citron ( saft og skal)
2 stk husblas
1/2 dl vand

Vaniljemousse:

70 g cremefraiche
4 dl fløde ( 3 dl til skum & 1 dl til opkog)
2 spsk vanilje bean paste
3 stk husblas
3 spsk flormelis

Velvet Spray :

1. stk hvid velvet spray

Kugleophæng :

50 g marcipan
Guld støv
2 spsk alkohol ( klar ) – alkoholen fordamper og kan ikke smages. Den skal blot bruges til at lave guld maling.

Så går vi i gang

Kirsebær indlæg :

Husblas ligges i koldt vand i 10 min.
Kirsebær, citron saft & skal, vand koges i en tykbundet gryde i 10 min. Mos gerne kirsebærne lidt
Vrid husblas fri fra vand og smelt dem i kirsebær saften.
Kom kirsebær saften i silikoneformen str Ø 28 mm.
Og dem står på frost i minimum 3 timer.

Vaniljemousse:

Husblas ligges i blød i koldt vand i 10 min.
1 dl fløde, vanilje, flormelis varmes lige op til under kogepunktet.
Fløden tages af blusset og afkøles i 2 min.
Vrid husblas fri fra vand og rør forsigtigt i lune fløden.
Pisk dine resterende 3 dl fløde til let skum – endelig ikke for meget.
Vend cremefraiche i lune fløden af 2 omgange og dernæst også vendes i den let pisket flødeskum af 2 omgange.

Fyld nu 1/2 af silikoneformen Ø 48 mm op og kom kirsebær kuglen oven på moussen. Sæt formens øverste del på, og fyld nu kuglen hele på med vaniljemoussen, så kirsebær kuglen bliver gemt i midten.
Sæt kuglerne på frost, natten over.

Velvet spray :

1 stk hvid velvet spray – du finder den lige her: Køb velvet spray her
Varm din velvet spray op i et kanden med varm vand – 25-35 grader.
Kom dine frosne kugler ud af formen og skrab evt samlings kanten af, med en lille urte kniv. Spray dine kugler med et fint lag af velvet spray.

Kugleophæng:

Form dine juleophæng af marcipanen – der fri fantasi men kig evt på mit billede og bliv inspireret
Bland 2 spsk alkohol samt 1 tsk guld støv og pensel forsigtigt dine juleophæng. Placerer juleophæng på toppen af kuglen.

Optøg dine desserter i køleskabet et par timer inden servering.

TIP: Du kan med fordel, lave dine ophæng i god tid, så på dagen, skal du blot tage kuglerne ud af fryseren og giver dem en tur med velvet spray.

Go fornøjelse

Kram
Tanja

Ingen kommentar endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Send mig en kommentar lige her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lun Hindbærtærte m. syrlig cremefraiche 🌱