Old School Citronmåne 🍋

Oreos Cupcakes

18578659_10155334165167855_595469072_n

Ahhh manner er I klar til en lækker lille frækkeret??

Mine børn ELSKER oreos ❤️ okai det gør Brian og jeg også
– man kan fristes til at sige vi er en OREOS familie ✌️

Og det skal sak`suseme ned i en kage 👍

Så jeg har lavet denne lille krølle bølle af en cupcakes og vi laver den sygt tit.
Den er genial og tager ikke mange 5 ører og lave.

Jeg har verdens sødeste nabo, som ofte for alle mine test kager og skal ligge mund til de forskellige smage, jeg prøver at sammensætte og da de fik oreos cupcake ind, fortalt datteren derinde, som er i 20`erne, at hun aldrig havde smagt en oreos ???
Min først tanken var : Hvad fanden foregår der?? Hvordan er det overhoved muligt ?
Jeg troede alle havde smagt dem. 🙈

Skal vi sætte igang ?

Ingredienser til 10 stk Cupcakes

Cupcake-dejen
135 g – Self Raising flour ( Det kan købes i Føtex – AMO )
135 g – alm sukker
1/4 tsk Natron
135 g blødt smør
3 alm æg
1 spsk Brændt maltmel ( kan undlades- det gir en dyb og rund smag)
65 g Cacaco pulver
3 spsk mælk
1 tsk vaniliepulver eller vanilie extract
10 oreos til dej
10 oreos til bund

Frosting / Swiss Meringue Buttercream
2.5 past. æggehvider
225 g blødt smør
110 g alm. sukker
1 knivspids salt
5 Ores – blendet eller knust

Let`s go go

Vi starter med cupcake dejen, så vi kan få dem i ovnen og få kølet dem af.
Tag din bløde smør og pisk dem grundigt med de 3 æg som står i opskriften.

Bland derefter din tørstoffer, mælk og vanilje og sigt dem ned i smør/æggemassen og vend det sammen til en ensartet masse.
Derfter blender du eller knuser dine 10 oreos og vender det i dejen.

Tag nu dine 10 oreos til bunden og placerer dem enkelt vis i bunden af hver af dine cupcakes form.

18518756_10155334167987855_1423527453_n

Fyld formene med dej og bag dem i oven på 170 gr i 2o min.

Swiss Meringue buttercream / Frosting

Æggehvider, salt og sukker kommes over vandbad og med kontant piskning varmere du massen op til ca 60 grader.
Har du ikke et termomenter, kan du med fordel bruge dine hænder… altså ikke så du brænder dig, men du kan tage massen op mellen 2 fingere og føle om sukkeret er helt opløst. Du kan tydelig mærke om den skal have lidt mere.
Når sukkeret er helt opløs, piskes masses til den er kold og sej. Det vigtigt at den er HELT kold inden vi putter smøret i, eller vil marengsen smelte smøret og så den hele lige til skaldre-jassen. Det gider vi ikke.
En huske regel er at der minimum skal piskes på høj hastighed i 7-10 min. !

Når den er helt kold sætter du hastigheden ned og begynder nu at smide en lille klump blødt smør af gang – du må ikke snyde her og bloppe det hele i !
Nix en af gangen.

Du vil måske opdage at hele møget skiller meeeeeen frygt ej… skulle det ske forsætter du med at putte smør i, til du ikke har mere og derefter gir du den fuld spade i 2 min med høj hastighed.
grunden til at marengsen muligvis skiller, er at alle ingredienser ikke har haft samme temperatur.

Når den har samlet sig, vendes de blendet eller knuste Oreos i frostingen til en lækker omgang ensartet masse.

Er der helt knas med frostningen og det ikke vil samle sig, så er det en nem og hurtig måde at fixe en ny på.
Det er en alm flormelis frosting, som er væsentlig sødere og lidt mere knasede MEN den er 110 % safe.

125 gr blødt smør piskes med 250 gr Florsmelis, der tilsætte en anelse mælk ( 1 spsk) og bum så den fixet

Frostingen puttes i sprøjte pose og derfter gives der fuld gas på pyntning.
Jeg har benyttet en alm stjerne tyl og lavet cirkel toppe.
Har du ikke en stjerne tyl kan disse købes til en billig penge i Søstrene Grene eller er det også muligt blot at klippe et hul i sprøjteposen.

Jeg har toppet mine med ENDNU en Oreos, fordi….. ja bare fordi du….

18578548_10155334164722855_2032658245_n

Ingen kommentar endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Send mig en kommentar lige her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Old School Citronmåne 🍋