Sprøde Pavlova
Så kom opskriften på Pavlova`en
Det er en ret sødeligt dessert, så med syrlig rabarber kompot- er den lige i skabet.
Der mulighed for at lave en masse portion anrettet pavlova`er eller blot en stor.
I denne opskrift er der til 1 stor eller 6 små pavlova´er
Ingredienser:
Marengsbunden
110 g Æggehvider
240 g alm sukker
1/4 tsk Salt
Rabarbar kompot
200 g rabarber
1 øko citron / saft og skal
2 spsk sukker
1 tsk vanilje bean paste
Creme Chantilly
4 dl. fløde
4 spsk flormelis
2 tsk vanilje sukker / vanilje bean paste
Frisk bær
4 gode håndefulde bær og frugter ( frit valg )
Lad os kommer igang
Tænd for ovnen på 100 gr- Varmluft
Pisk dine æggehvider til det skummer let – på lav styrke – 1 min
Pisk nu æggehvider på højest styrke, men du putter sukker’en i lidt af gangen.
Pisk indtil du har en blank og sej marengs.
Form nu din marengs på en bageplade på bagepapir.
Det vigtig du laver en fordybning i selve kagen, da vi gerne vil have at rabarbar kompot & cremen blir på kagen.
Formen på kagen er et helt op til dig.
Din marengs skal nu bages i ovnen i 60 min
Når kagen er afkølet helt , skæres den forsigtigt at bagepapiret – Det kan godt drille lidt, så jeg det jeg gør, det er at skære den fri med lang kniv og skubber den over på mit serveringsfad.
I mens din pavlova bages, laver du rabarberkompot.
Rabarber skæres i små stykke og kommes i en tykbundet gryde, sammen med sukker, vanilje, citron saft og citron skal.
Det skal koges ca 10 min tid, til dine rabarber er godt møre.
Afkøl kompot`en
Pisk nu din fløde, flormelis og vanilje til en let med fast flødeskum.
Kom din kompot i fordybningen af din pavlova og sprøjt pænt din Chantilly cremen oven på- pynt smukt med bær og spidselige blomster
Serveres straks herefter
Go`fornøjelse
Ingen kommentar endnu