💜🍋 Den fake blåbær Cheesecake🍋 💜
Cheesecake, deler vandene … Er man til ostesmag eller ikke…
Jeg helt personligt ikke helt pjattet med flødeoste smagen, men jeg elsker kiksebunden , som i ELSKER !
Jeg har fået en masse henvendelser, om jeg ikke kunne fixe en fake cheesecake uden flødeost – Og jo skisme om jeg ikke kan det.
I opskriften herunder skriver jeg at du kan bruge en klassiske springform, mens jeg på billederne har udfordret mig selv lidt og bruge en firkantet form.
Valget er dit, opskriften er er helt det samme 💜
Følg med lige her : 💜
Kiksebund :
200 g digestive kiks
100 g smeltet smør
2 tsk frysetørret Blåbærstøv ( Mill & Motar) – kan undlades
1 nis salt
Blåbær mousse
300 g blåbær
1 økologisk citron ( saft & skal)
100 g sukker
1 spsk vanije beanpaste / vanilje sukker
5 stk husblas
1 spsk vand
100 g creme fraiche
4 dl fløde
Blåbær gele`:
125 g blåbær
3 spsk sukker
3 stk husblas
2 dl vand
2 spsk citronsaft
Kiksbund:
Blend dine kiks helt fint og vendt dit smeltet smør heri, sammen med blåbærstøv og salt.
Rør godt rundt.
Tag din spring form og spændt et stykkebagepapir ud i bunden og læg kageplast rundt i kanten.
Kikse blandingen kommen i bunden af springformen og presses godt ned og ud til siderne.
Stilles på køl i mens vi laver moussen.
Blåbærmousse:
Udblød din husblas i kold vand.
Blåbær, citron skal & saft, sukker, vand og vanilje varmes op og koges i et par minutter, til sukkeret er helt opløst.
Mos gerne de varme blåbær, mens det koger, for at så meget smag ud af dine bær, som muligt.
Si dine moste blåbær fra og rør nu for din vredet husblas i blåbærsaften.
blåbærsaften stille nu til køl ( 5 min), til den er lille fingerer varm.
Det vigtigt den ikke er for varm, når den skal vendes i fløden, dog må den heller ikke være for kold, så husblasen har sat sig.
Så en god husk regel – Lille finger varm.
Pisk fløden let, den skal kun lige trække sport og lave lette toppe.
Vend blåbærsaften i cremefraiche af 2 omgange og vend piskefløden i blåbær/ cremefraiche, over 2 omgange.
Moussen kommes oven på kikse bunden og der laves et flot glat top af moussen.
Kagen kommes på køl i køleskabet i 3 timers tid- Du kan også lad den komme på frys i ca 1 time.
Blåbær gele`:
Udblød din husblas i kold vand.
Blåbær, citron saft, sukker og vand koges i et par minutter, til sukkeret er helt opløst.
Mos gerne de varme blåbær, mens det koger, for at så meget smag ud af dine bær, som muligt.
Si dine moste blåbær fra og rør nu for din vredet husblas i blåbærsaften.
Blåbærsaften stille nu til køl til den har stuetemperatur.
Det VIGTIGT at blåbærsaften ikke er for varm, når vi hælder den ud ud over moussen, for så vil den varme gele` trænge ned og smelte moussen og lavet et grynet look . Det ikke pænt.
Når du hælder blåbærgele`en på din fake cheesecake, skal du huske det skal være med en rolig hånd.
Kagen stilles på køl i 2 timer og så den klar til servering 💜
TIP !
Når du fjerner din kageplast, så gør hjælp den gerne af, med at kører en kniv rundt i siden mellem kage og plast.
Så få du et helt skrap look.
Pynt fint med blomster & friske bær
Go fornøjelse 👩🏻🍳
Ingen kommentar endnu