🌸💕Chokolade brombær lagkage 💕🌸

🌱🌸 Rabarber Kærlighed 🌱🌸

34337237_10156456814387855_7747913220056154112_n
Så er der rabarber kærlighed – lige her 👇🏻

Rhubarb Love 🌱🌸

26 cm dia – nok til 12 personer

Ingredienser :
Pistace/marcipan bund :
40 g grønne usaltet pistacenødder
30 g ristet mandler
170 g Marcipan
100 g sukker
120 g smør / blødt
2 æg
50 g mel
20 g mandelmel
1/2 vanilje sukker

Rabarberkompot :
150 g rabarber – renset
2 tsk vaniljesukker
40 g lyst rørsukker
1/2 øko lime ( saft & skal)

Rabarbermousse:
300 g rabarber / renset
120 g lyst rørsukker
I øko lime ( saft)
100 g creme fraish
4 dl fløde
4 husblas
-Evt. Fresken pasta farve
Vanilje/citronmousse:
4 spsk citronsaft
70 g cremefraiche
5 dl fløde ( 4 dl til skum & 1 dl til opkog)
1.1/2 tsk vaniljesukker
1 tsk revet/knust vanilje stang ( fra Føtex)
4 dl husblas
50 g lyst rørsukker

Pistace/marcipan bund :
Tænd ovnen på 175 grader og rist dine mandler af, til de netop få en let gylden farve – det kan selvfølgelig være svært at se, hvis der er skal på dine mandler, men du kan tydelig dufte, når de er let ristet.
Blend herefter dine mandler & pistace til det er fint hakket – altså ikke helt til mel, der må gerne være lidt bid i det.
Nøddemelet røres sammen med marcipan, vanilje & sukkeret.
Hak din bløde smør i små tern og tilsæt et tern af gangen, mens der stadig røres på maskinen.
Når alt smøret er tilsat, kommes et æg i af gangen.- dejen røres til den er er luftig og ensartet.
Vend herefter mel og din mandel mel i dejen og bag bunden i en springform på 26 cm, beklædt med bagepapir i bunden.
Smør endelig ikke kanterne af springformen, du kan sagtens få kagen ud efter bagning.
Bages i 175 grader i 25 min.
Bunden befries fra formen, når den er helt afkølet.

Rabarber kompot:
Hak dine rabarber i små stykker, og kom dem i et lille fad med bagepapir.
Saften for lime, plus limeskal, vaniljesukkeret samt sukkeret, skal kommes onu over dine hakket rabarber og gnides godt ind i rabarberne – bages i ovnen i små 30 min – de skal være helt møre.
Afkøl kompot`en i køleskabet.
Samling :
Læg nu den afkølet bund til bage i din springform, som er beklædt med bagepapir, og sæt kageplasten rundt i kanten.
Når din kompot er helt afkølet kommes den ud på bunden, hold gerne 2 cm af siderne fri. !

Raberbermousse :
Kom din husblas i koldt vand og lad dem gerne ligge 10 min.
Rabarber, sukker, limesaft koges i 10 mins tid – de skal være rigtig godt møre- herefter skal du give dem en kort tur med blenderen, så du få en fint pure.
Kom gerne her lidt – som i lidt fersken farve i, hvis du syntes der ikke er så meget knald på den.
Vrid din husblas og vend her i.
– afkøl pure`en til den er lille finger varm
Pisk din fløde til let skum – endelig ikke for meget.
Vend cremefraiche i puren af 2 omgange og dernæst også piskefløden.
Moussen kommes over bunden og kompot`en og denne sættes på frys i 30 mins tid.

Vaniljemousse :
Husblas ligges i blød i koldt vand i minimum 10 min.
1 dl fløde, revet vanilje,sukker, vaniljesukker, citronsaft varmes lige op til under kogepunktet.
Fløden tages af blusset og afkøles i 5 min.
Vrid husblas fri fra vand og rør forsigtigt i lune fløden.
Pisk dine resterende 4 dl fløde til let skum – endelig ikke for meget.
Vend cremefraiche i lune fløden af 2 omgange og dernæst også vendes i den let pisket flødeskum af 2 omgange.

Kagen tages ud af fryseren og vaniljemoussen hældes forsigtig over rabarbermoussen.
Stil kagen på køl i minimum 3 timer.
Befrikagen for kageplasten og pynte den fint op.

Rigtig god fornøjelse

Kram
Tanja

34189606_10156456814292855_5081261862415237120_n

Ingen kommentar endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Send mig en kommentar lige her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

🌸💕Chokolade brombær lagkage 💕🌸