🌱🌸 Rabarber Kærlighed 🌱🌸
Så er der rabarber kærlighed – lige her 👇🏻
Rhubarb Love 🌱🌸
26 cm dia – nok til 12 personer
Ingredienser :
Pistace/marcipan bund :
40 g grønne usaltet pistacenødder
30 g ristet mandler
170 g Marcipan
100 g sukker
120 g smør / blødt
2 æg
50 g mel
20 g mandelmel
1/2 vanilje sukker
Rabarberkompot :
150 g rabarber – renset
2 tsk vaniljesukker
40 g lyst rørsukker
1/2 øko lime ( saft & skal)
Rabarbermousse:
300 g rabarber / renset
120 g lyst rørsukker
I øko lime ( saft)
100 g creme fraish
4 dl fløde
4 husblas
-Evt. Fresken pasta farve
Vanilje/citronmousse:
4 spsk citronsaft
70 g cremefraiche
5 dl fløde ( 4 dl til skum & 1 dl til opkog)
1.1/2 tsk vaniljesukker
1 tsk revet/knust vanilje stang ( fra Føtex)
4 dl husblas
50 g lyst rørsukker
Pistace/marcipan bund :
Tænd ovnen på 175 grader og rist dine mandler af, til de netop få en let gylden farve – det kan selvfølgelig være svært at se, hvis der er skal på dine mandler, men du kan tydelig dufte, når de er let ristet.
Blend herefter dine mandler & pistace til det er fint hakket – altså ikke helt til mel, der må gerne være lidt bid i det.
Nøddemelet røres sammen med marcipan, vanilje & sukkeret.
Hak din bløde smør i små tern og tilsæt et tern af gangen, mens der stadig røres på maskinen.
Når alt smøret er tilsat, kommes et æg i af gangen.- dejen røres til den er er luftig og ensartet.
Vend herefter mel og din mandel mel i dejen og bag bunden i en springform på 26 cm, beklædt med bagepapir i bunden.
Smør endelig ikke kanterne af springformen, du kan sagtens få kagen ud efter bagning.
Bages i 175 grader i 25 min.
Bunden befries fra formen, når den er helt afkølet.
Rabarber kompot:
Hak dine rabarber i små stykker, og kom dem i et lille fad med bagepapir.
Saften for lime, plus limeskal, vaniljesukkeret samt sukkeret, skal kommes onu over dine hakket rabarber og gnides godt ind i rabarberne – bages i ovnen i små 30 min – de skal være helt møre.
Afkøl kompot`en i køleskabet.
Samling :
Læg nu den afkølet bund til bage i din springform, som er beklædt med bagepapir, og sæt kageplasten rundt i kanten.
Når din kompot er helt afkølet kommes den ud på bunden, hold gerne 2 cm af siderne fri. !
Raberbermousse :
Kom din husblas i koldt vand og lad dem gerne ligge 10 min.
Rabarber, sukker, limesaft koges i 10 mins tid – de skal være rigtig godt møre- herefter skal du give dem en kort tur med blenderen, så du få en fint pure.
Kom gerne her lidt – som i lidt fersken farve i, hvis du syntes der ikke er så meget knald på den.
Vrid din husblas og vend her i.
– afkøl pure`en til den er lille finger varm
Pisk din fløde til let skum – endelig ikke for meget.
Vend cremefraiche i puren af 2 omgange og dernæst også piskefløden.
Moussen kommes over bunden og kompot`en og denne sættes på frys i 30 mins tid.
Vaniljemousse :
Husblas ligges i blød i koldt vand i minimum 10 min.
1 dl fløde, revet vanilje,sukker, vaniljesukker, citronsaft varmes lige op til under kogepunktet.
Fløden tages af blusset og afkøles i 5 min.
Vrid husblas fri fra vand og rør forsigtigt i lune fløden.
Pisk dine resterende 4 dl fløde til let skum – endelig ikke for meget.
Vend cremefraiche i lune fløden af 2 omgange og dernæst også vendes i den let pisket flødeskum af 2 omgange.
Kagen tages ud af fryseren og vaniljemoussen hældes forsigtig over rabarbermoussen.
Stil kagen på køl i minimum 3 timer.
Befrikagen for kageplasten og pynte den fint op.
Rigtig god fornøjelse
Kram
Tanja
Ingen kommentar endnu