Panna Cotta m. Jordbær 🍓

Ribsmousse kage

kage1

Så har jeg endnu en lækker opskrift klar til jer som lovet.
Opskriften er på en lækker luftig nøddebund, med et lag ribsmousse og hvidchokolade mousse.
En perfekt kombination på både syre som ribs giver og fredmen fra den hvidchokolade.
Det er møg lækker og ikke mindst let!

Ribs er fantastiske at bruge i mousser!
Det kunne både være mousse i kage, men bestemt også i portions anrettet desserter.

Har du en rest tilbage af din mousse, så hæld den på glas og spise den, med lidt lækker crumble på

Det klart en fordel, når du kaster dig ud i denne kage, at du har kageplast, så du får det helt skarpe og lækre snit og look.
Kageplast kan fås i inspiration samt en masse kagebutikker.
Skulle du ikke have haft held med at finde kageplast, er det muligt at bruge et plastik getek, som er klippet op.
Kageplast som er købt, bruger jeg kun en gang!
Men du kan sagtnes vaske det og genbruge det, hvis du gerne vil spare lidt på det.

Jeg har desuden brugt en justerbar kagering, dette er bestemt ikke et musthaves – du kan sagtens bruge en springform.
Syntes du det sjovt at bage vil jeg klar, sætte justerbar kagering på ønskelisten, idet du får en masse muligheder, for at lave kager i alle størrelse ved kun at benytte en ring/form.
Derudover har du også god mulighed for at lave en mousse kage, som går udover din bund, hvis man ønsker at skjule denne.

Ønsk dig den for filan – den er god!

Lad os komme i gang

Ingredienser

Nøddebund

50 g Mandler ( blendet fint )
25 g Hasselnødder ( blendet fint )
65 g Sukker
100 Hvedemel
1 tsk. Bagepulver
4 Æg

Ribsmousse

3 blad husblas
250 g Ribs
100 g Sukker ( afhænger af syren/sødmen i ribs smag altid til)
1 tsk. Vanilje Bean paste / Vaniljesukker
1 tsk. Revet citron skal
1 spsk. Vand
4 dl. Fløde

Hvidchokolademousse

3 blad husblas
150 g God hvischokolade
4 dl. Fløde

Nøddebund

Vi starter med nøddebunden, så vi kan få den bagt og kølet af.
Pisk æg, vanilje og sukker sammen til en let og luftig masse med håndmixer – gerne 5 min
Sigt mel og bagpulver i æggesnapsen og vend forsigtigt med dejskraber.
Derefter tilsættes de hakket/blendet nødder og disse vendes ligeledes forsigtigt i dejen.

Dejen hældes i springformen/justerbar kagering og bages i ca.12- 15 min. v. 180 gr. varmluft.
Det vigtigt at du kun benytter bagepapir i bunden og ikke siderne.
Når kagen er bagt, afkøles den helt ned og du skærer forsigtigt bunden fri fra formen.

Vask nu formen godt og sæt dit kageplast rund i indersiden på formen.
Pres nu bund ned i formen igen.
Stil den til side med viskestykke over.

Ribsmousse

Udblød din husblas i kold vand.
Ribs, sukker, vand, citronskal, vanilje varmes op og koges i et par minutter, til sukkeret er helt opløst.
Mos gerne de varme ribs mens det koger.
Si kerne fra og rør nu for din husblas i ribssaften.
Ribssaften stille nu til køl, til den er lille fingerer varm. Det vigtigt den ikke er for varm, når den skal vendes i fløden, dog må den heller ikke være for kold, så husblasen har sat sig.
Så en god husk regel – Lille finger varm.
Pisk fløden let, den skal kun lige trække sport og lave lette toppe.
Vend ribssaften og piskefløden som over 3 omgange.
Ribsmoussen hændes nu over bunden i den tykkelse som du ønsker.
Stil kagen på køl i minimum 2 timer.

Hvidchokolademousse

Udblød din husblas i kold vand.
1 dl af fløden varmes op i en tykbundet gryde, sammen med den hvidechokolade.
Fløden må ikke koge- den skal kun varmes til chokoladen er smeltet.
Vrid nu din husblas fri fra vand og rør det i den varme fløde/chokolade
Den varme chokolade fløde stilles nu til køl, til den er lille fingerer varm.
Pisk resten af fløden let, den skal kun lige trække sport og lave lette toppe.
Vend fløde/chokoladen og piskefløden over 3 omgange.
Moussen hældes nu over ribsmoussen i den tykkelse som du ønsker.
Stil kagen på køl i minimum 2 timer.

Kagen befries fra formen og kageplasten stille og roligt.
Du kan med fordel bruge en skrap kniv til at løsne kageplasten fra moussen.
Men husk, det er en blød mousse, så det er stille og rolige bevægelser.

Kagen pyntes som du har lyst, som du kan se på mine billeder har jeg brugt friske ribs og kløver blomster fra marken, samt lidt mynte fra haven.

skaermbillede-2017-07-05-kl-14-48-01

kage

kage3

tkage-2

2 kommentarer

  • Ghita

    Hej Tanja
    Fine ting du laver. Her er vi vilde med ribs og vi må klart prøve denne – hvilken diameter på ringen passer opskriften til – vil gerne ha den lige så høj som din❤️ På forhånd tak. Kh Ghita

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • crumbsbytanja

      Hej Ghita 🙂 Tak for dine søde ord ❤️
      Jeg har brugt en 18 justerbar ring.
      Rigtig god fornøjelse til jer💋

      Siden  ·  Svar på kommentar

Send mig en kommentar lige her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Panna Cotta m. Jordbær 🍓