🌱Chokolademousse🌱

🍓 Jordbær Diamanter 🍓

30714279_10156340691637855_1065112255449792512_n

Så blir det altså ikke mere tøset og smukt !

Jordbær diamanter med chewy hasselnødde bund, jordbærkompot og lækkert blød jordbærmousse 🍓

Jeg har brugt Silikomart Gemma 3D form ( se billede) – du kan få den mange steder på nettet, men jeg vil klart anbefalde dig at handle hos kageoplevelser.dk – de har et kæmpe udvalg.
Jeg håber virkelig du har lyst til at give dig i kast med den – det er super nemt og du skal ikke være proff – hvis du har rørt en sandkage sammen, så kan du med garanti også komme i mål med denne skønhed.
Jeg vil i hverfald gøre mit til at give dig en grundig – trin for trin guide.

Formen indeholder 6 diamanter og du kan med fordel godt lave dine kager i god tid og opbevarer dem på frys – når du så kommer til dagen, vipper du dem blot ud af formen, placerer på tallerken – herfra kan du så pynte som du har lyst til 🌸
– nemmer blir det altså ikke !

Når du skal lave din jordbær kompot er det vigtigt du har en silikoneform- halvkugle – det er også at finde på kageoplevelser.dk – der findes mange forskellige mærker og der ikke nogen der bedre end andre, så haps du den billigeste du finder.

Jordbærkompot:

100 g Jordbær
2 spsk rørsukker
1 spsk citronsaft
3 husblas

Hasselnøddebund:

200 g hasselnødder
40 g mandel mel ( helt fint)
1 tsk vanilje beanpaste / 1 tsk vaniljepulver
170 g sukker
25 g flormelis
90 g æggehvider
Salt

Jordbærmousse:

300 g Jordbær ( frisk eller frosne)
2 spsk citronsaft
100 g sukker
1 spsk vanije beanpaste / vanilje sukker
5 stk husblas
100 g creme fraiche
4 dl fløde

Jordbærkompot :

Udblød din husblas i kold vand.
Jordbær, citronsaft & sukker koges op til sukkeret er helt smeltet.
Mos gerne din jordbær, så vi få så meget smag ud af dem muligt.

Du har nu 2 muligheder

1. Sigt dine moste jordbær fra, så du kun har saften
2. Behold de moste jordbær, for at få mere tekstur på din kompot
Jeg benytter personlig, altid valg mulighed nummer 2.

Vrid din udblødte husblas i saften og lad den står og tykne lidt.
Når den er mere tyktflydende, hældes kompot´en i små halvkugle silikoneforme.
Husk disse forme må have en max diameter 3-4 cm i dia ellers vil de ikke komme fint ned i diamanten 💕
Dine små halvkugle forme skal nu på frys / gerne 4 timer !

Hasselnøddebund:

Tænd ovnen på 175 grader.
Rist dine hasselnødder godt af i ovnen – max 5 min.
Hold øje !
Afskal hasselnødderne, ved at gnide dem i et ren viskestykke, det må gerne være lidt skal på.
Blend hasselnødderne, til de er fint hakket.
Vend mandelmel, sukker, salt, flormelis, vanilje heri og rør godt sammen.
Rør nu dine æggehvider i blandingen og rør det hele sammen til en ensartet masse.
Spred din dej ud på en bageplade beklædt med bagepapir – det skal have en tykkelse af ca : 1 cm.
Bag bunden i ca : 20-25 min – skal være let gylden når den er færdig.
Afkøl bunden / Udstik 6 bunde i max dia på 4 cm, i den afkølet bund – det er en chewy bund, så det er meningen den skal være lidt klisteret og sej.

Jordbærmousse:

Udblød din husblas i koldt vand.
Jordbær, citron saft, sukker og vanilje varmes op og koges i små 5 min.til sukkeret er helt opløst.
Mos gerne de varme jordbær, mens det koger, for at så meget smag ud af dine bær, som muligt.
Rør nu for din vredet husblas i jordbærgrøden og giv det en kort tur med blenderen.
Si nu din tynde jordbærgrød over i en ren skål.
Jordbærsaften stille nu til køl ( 20 min ), til den er lille fingerer varm.
Det vigtigt den ikke er for varm, når den skal vendes i fløden, dog må den heller ikke være for kold, så husblasen har sat sig.
Så en god husk regel – Lille finger varm.

Pisk fløden let, den skal kun lige trække sport og lave lette toppe.
Vend Jordbærsaften i cremefraiche af 2 omgange og vend piskefløden i Jordbær/ cremefraiche, over 2 omgange.

Samling af kagen:

Fyld dine diamanter 3/4 op med din jordbærmousse.
Placerer nu din frosne halvkugle kompot med i moussen, med `kublen` nederst.
Der skal være plads til bunden, så når du er 1 cm fra kanten, placerer nu din hasselnøddebund
Formen skal nu på frys – gerne natten over !
Eller mindst 4 timer !!

Volia… Så er diamanterne færdig og du kan nu med glæde dig til at serverer dem til din familie og venner 🌸

Go fornøjelse
Knus
Tanja👩🏻‍🍳

30739211_10156340691622855_4427574810695958528_n

30715506_10156340691652855_3205617745529929728_n

skaermbillede-2018-04-14-kl-17-35-04

skaermbillede-2018-04-14-kl-17-36-20

Ingen kommentar endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Send mig en kommentar lige her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

🌱Chokolademousse🌱